Ђоковић против Тима за титулу у Мелбурну

Новак Ђоковић играће за трофеј на Аустралијан опену против Доминика Тима. Аустријанац је финале изборио савладавши у четири сета Немца Александра Зверева резултатом 3:6, 6:4, 7:6, 7:6. Најбољи тенисер Србије славио је у првом полуфиналном дуелу против Роџера Федерера у три сета – 7:6, 6:4, 6:3. Финални меч на програму је у недељу, у 9.30.

Аустријски тенисер Доминик Тим пласирао се у финале Аустралијан опена у Мелбурну, пошто је у другом полуфиналном мечу победио Немаца Александера Зверева 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4).

Тим је после преокрета и три сата и 32 минута игре елиминисао Зверева, а у свом трећем гренд слем финалу у каријери састаће се са седмоструким шампионом Мелбурна Новаком Ђоковићем, који је у четвртак убедљиво са 3:0 победио Роџера Федерера.

Финални меч између најбољег тенисера Србије и Аустријанца игра се у недељу од 9 часова и 30 минута.

Биће то њихов 11. међусобни дуел, а Новак до сада има позитиван скор (6-4). Тим је славио у два претходна дуела са Ђоковићем, и то један у полуфиналу Ролан Гароса.

Ток меча:

13.29 - Крај меча, Доминик Тим је добио тај-брејк 7:4 и пласирао се у финале Аустралијан опена где га чека Новак Ђоковић!

13.19 - И у четвртом сету играће се тај-брејк. Победа Тиму доноси пласман у финале, Звереву останак у мечу и пети сет...

13.11 - И даље без великих узбуђења, 5:5 у четвртом сету.

12.53 - Опао је ритам меча, после четири одиграна гема без брејк прилика на обе стране - 3:3.

12.39 - Тенисери сигурни на свој сервис на старту четвртог сета - 1:1.

12.29 - Аустријанац убедљиво добија тај-брејк са 7:3 и осваја трећи сет после једног часа и 15 минута велике борбе. Тим је надомак великог финала...

12.22 - Играће се тај-брејк у трећем сету - 6:6.

12.14 - Велика борба у Мелбурну, без брејка после четири одиграна гема - 5:5.

11.53 - Немац у шестом гему успева да искористи трећу брејк лопту и стигне до изједначења - 3:3.

11.38 –Зверев је имао брејк шансу у четвртом гему али Тим ипак успева да сачува свој сервис гем и потврди предност на 3:1.

11.30 - Тим наставља да игра сјајно и први одузима сервис ривалу и у трећем сету - 2:1.

11.26 - Без брејка на старту трећег сета - 1:1. Дуел на "Род Лејвер" арени био је накратко прекинут јер се Зверев жалио на слабо осветљење.

11.21 - Интересантно је да оба тенисера играју у сличним мајицама, као и са знојницама на глави...

11.08 - Аустријанац узвраћа ударац, Тим осваја други сет резултатом 6:4 после 41 минута одличног тениса. Други сет био је сличан првом, овај пут Тим је направио прејк више. Био је агресиван са основне линије и одлично је сервирао што му је донело предност у овом сету.

10.52 - Ревија брејкова на обе стране, Тим прави рибрејк за предност од 4:3 у другом сету.

10.48 - Немац у шестом гему враћа брејк за изједначење - 3:3.

10.37 - Тим у другом сету први стиже до брејка - 2:1.

10.33 - Други сет тенисери отварају сигурним сервисима - 1:1.

10.27 - Зверев осваја први сет резултатом 6:3 после 38 минута игре. Сет је кренуо силовито, Зверев је од старта извшио притисак на Тима и на старту меча дошао до брејка, али је Аустријанац одмах узвратио. У седмом гему Немац је поново стигао до брејка који је материјализовао и до краја сета успео да сачува.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво