Тим преко Надала до полуфинала!

Аустријанац Доминик Тим пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, пошто је са 3:1 у сетовима победио Шпанца Рафаела Надала. Ривал у борби за финале биће му Немац Саша Зверев.

У изузетно квалитетном мечу, који је трајао више од четири сата, три од четири сета решена су тај-брејку, а на крају је више снаге и концентрације имао Тим – 7:6, 7:6, 4:6 и 7:6.

У првом сету су Тим и Надал разменили брејкове (у осмом и деветом гему), те је тај део одлучен у тај-брејку и припао је Тиму – 7:3.

Други сет је имао сличан ток а исти епилог, односно тај-брејк који припада аустријском играчу, овога пута са 7:4.

Надал се у тешком тренутку ипак консолидовао и узвратио у трећем сету, добивши га са 6:4 и то брејком у десетом гему.

Четврти и последњи сет је ушао у тај-брејк тако што је Тим пропустио прилику да сервисом заврши меч.

Но, он тежим путем и добијањем трећег тај-брејка (8:6) добија меч са 3:1 и одлази међу четири најбоља играча на турниру у Мелбурну.

Тамо га очекује дуел са Сашом Зверевом у петак, који је такође са 3:1 победио Вавринку, док се у другом полуфиналу дан раније (четвртак, 9.30) састају Ђоковић и Федерер.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво