Ђоковић: Роџер је Роџер, нисам доминантан против њега

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да ће са опрезом ући у предстојећи меч са Роџером Федерером. Ђоковић и Федерер састаће се у полуфиналу Аустралијан опена, након што је Србин победио Милоша Раонића, а Швајцарац био бољи од Тениса Сандгрена.

Биће то њихов јубиларни, 50. међусобни дуел – у једном од највећих ривалстава у историји тениса, Новак води 26-23.

Седмоструки шампион и бранилац титуле у Мелбурну од 2012. године није изгубио од Федерера на гренд слемовима, али он не мисли да је успоставио доминацију над противником.

"Не бих рекао да је било баш тако. Знам да када год имамо прилику да се састанемо, одлично знамо да је потребан велики напор и труд, као и наша најбоља игра да би се победило. Вимблдон прошле године, имао је две меч лопте, био је на ударац од тога да добије тај окршај. Није баш као да сам доминирао у тим сусретима. Имао сам успеха против њега, посебно на гренд слем турнирима. Ипак, Роџер је Роџер. Увек знате да ће играти на највишем нивоу, без обзира на подлогу. Воли овакве мечеве, ривалитете, полуфинала, финала гренд слема", рекао је Ђоковић после тријумфа над Раонићем.

Освајач 16 гренд слем трофеја је био пун хвале за Федерера, који се са великим успехом такмичи, иако је на крају четврте деценије живота.

"Он ће вам вероватно потврдити да је то највећи разлог што се још такмичи против најбољих играча на свету. Ово што је данас урадио је задивљујуће. Вратити се у његовим годинама после седам меч лопти... И даље игра тако добар тенис и показује да заслужује да буде у врху. Он је и велики борац, много га поштујем. Ипак, и ја се добро осећам на терену. Ако наставим да играм као што сам до сада на турниру, као и недавно на АТП купу, биће добро. Полако градим игру како време одмиче, у сваком мечу осећам да имам више самопоуздања, осећам се боље. Ово ми је и омиљени турнир, место где сам имао највише успеха. Надам се да ће и у четвртак све бити како треба и да ћу имати шансу да победим."

Ђоковић се осврнуо на Федереров меч са Сандгреном, у којем је швајцарски ас спасао седам меч лопти и са ивице понора дошао до полуфинала. То му је био трећи драматичан меч у само неколико дана, након оних са Џоном Милманом и Мартоном Фучовичем.

"Оно што је Роџер урадио данас је невероватно. Показао је и мени да је један од најбољих играча свих времена. Он никад не одустаје. Када је најважније, тада је најконцентрисанији и игра најбољи тенис. Сандгрен је имао своје шансе. Од тих седам меч лопти, пет су били са разменама. Честитке Роџеру, сјајно је да је после тога успео да се врати", закључио је Новак.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво