Иванишевић: Ђоковић је знао за Кућу славних, хвала му на честиткама

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, који је примљен у Међународну тениску кућу славних, рекао је за ХРТ да је његов пулен одиграо одличан меч против Милоша Раонића. Ђоковић је савладао Раонића резултатом 6:4, 6:3, 7:6 (7-1) и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена.

Новак је наставио са сјајним партијама и победио Канађанина, који је у одличној форми.

"Знао сам да ће бити опасан меч, Раонић игра веома добро, добио је Стефаноса Циципаса, добио је Марина Чилића, све доста глатко. У великој је форми, сервирао је невероватно. Новак је одиграо јако добар и квалитетан меч, тактички одличан. Резултат изгледа глатко, али није било нимало глатко", рекао је Иванишевић за ХРТ.

Освајач Вимблдона из 2001. године уврштен је у тениску Кућу славних.

"Осећај је феноменалан, има већ неко време да то знам, али нисам смео ништа да говорим јер су ми строго забранили. А то је вест коју желиш да поделиш с целим светом, са сваким кога видиш, а не смеш, тако да ми је то било мало тешко, али ево, сада могу поделити са свима. Велика је то част, тениски пут који је почео пре 41 годину у малом тениском клубу 'Сплит', завршиће се 18. јула у Њупорту", казао је Горан у разговору са новинарком Мирном Зидарић.

Он је открио да је други тенисер света знао за ово признање, али да су се сви у тиму трудили да информација не процури.

"Ђоковић је то исто знао и пре него што смо дошли у Аустралију, хтео сам да то чује од мене. Хвала му на честиткама, примио сам милијарду честитки, а мислим да ћу их још примати седећих дана. Још нисам толико свестан, ипак је то огромно признање у спорту, можда и највеће... Играш и бавиш се спортом да би постизао добре резултате, али ово је круна свега што си направио у целој каријери", признао је популарни "Зец".

Уз њега, у Међународну тениску кућу славних биће уврштена Кончита Мартинез.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара