Новак о "рецепту" за Шварцмана и шта очекује против Раонића

Српски тениски ас Новак Ђоковић говорио је после победе над Дијегом Шварцманом о том мечу, али и о дуелу који га у четвртфиналу Аустралијен опена очекује против Милоша Раонића.

Ђоковић је без већих проблема савладао Дијега Шварцмана са 3:0 и изборио пласман у четвртфинале првог гренд слема у сезони.

Иако је победа била убедљива, Новак је рекао да је меч био тежак, и да је морао да буде максимално концентрисан с обзиром на то да Шварцман до данас није био изгубио ниједан сет на турниру.

"Дијего је играо квалитетно, није изгубио сет у прве три рунде. Знао сам да ако му дам времена може да буде опасан јер је један од најбржих играча на Туру. Тако сам морао да га 'миксујем', да га 'навучем' на мрежу слајсом и слично", рекао је Ђоковић непосредно после меча.

Ноле ће у четвртфиналу "Ози опена" играти против Канађанина Милоша Раонића, који је у три сета био убедљив против Марина Чилића.

"Дуго година се знамо, причамо исти језик, веома смо добри пријатељи, јако је лепо видети га у четвртфиналу. Биће то потпуно другачији меч у односу на овај. Он је један од највиших и физички најјачих играча на Туру. Има један од најјачих сервиса", сматра Новак и додаје:

"Морам да будем спреман за 'пројектиле' и 'ракете' који ће долазити преко мреже. Играли смо пре 4-5 година овде такође у четвртфиналу. Јако се добро сећам тог окршаја. Видећемо кад ћемо играти, другачији су услови преко дана и увече. Један од кључних фактора биће мој ритерн", рекао је Ђоковић о наредном противнику у Мелбурну.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво