Кирјос после маратона бољи од Хачанова

Аустралијанац Ник Кирјос савладао је Руса Карена Хачанова са 3:2 по сетовима 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 7:6 у мечу трећег кола Аустралијан опена. Наредни ривал биће му Рафаел Надал.

Велика борба и неизвестан меч одиграли су Кирјос и Хачанов. Аустралијанац је освојио прва два сета. Узвратио је Рус истом мером. У петом одлучујућем сету тај-брејк је одлучио победника. Кирјос је имао више среће и концентрацио и добио је меч и заказао дуел са Надалом у осмини финала. Меч је трајао четири сата и 24 минута игре.

После равноправне борбе у уводним гемовима Кирјос у шестом гему одузима сервис противнику и повео је са 4:2. Потом је на сервис противника искористио сет лопту и добио први сет са 6:2.

У другом сету није било брејка па је решен у тај-брејку. Кирјос је био сигурнији па је и овај период решио у своју корист - 7:5 у тај-брејку.

Потом се пробудио Хачанов. Кирјос је имао брејк предности у трећем сету, међутим Рус је успео да врати брејк и уведе сет у тај-брејк. Успео је Хачанов да набрави мини-брејк више од противника и добије трећи сет - 8:6.

Настављена је велика борба. Оба тенисера су била сигурна на свој сервис па је и четврти сет решен у тај-брејку. Ревија мини-брејкова из које је поново као поведни изашао Рус - 9:7.

Настављена је беспоштедна борба и у одлучујућем сету. Оба тенисера су била концентрисана на свој сервис. Није виђена ниједна брејк прилика, уследио је тај-брејк. Кирјос је успео да направи мини-брејк више и добије супер тај-брејк са 10:8 и пласира се у осмину финала.

Резултате Аустралијан опена можете погледати овде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи