Емотивни опроштај Каролине Вознијацки од тениса – порука и од Новака

Данкиња Каролина Вознијацки званично је окончала професионалну тениску каријеру, поразом од Тунишанке Онс Жабер, у трећем колу Аустралијан опена. Породица Вознијацки била је у Мелбурну да испрати Каролину у пензију, емоције нису могле да изостану. Најбољи тенисери света, укључујући и Новака Ђоковића, послали видео-поруку, Серена заплакала.

Каролина Вознијацки званично је завршила богату, 16 година дугу тениску каријеру. Данкиња је два пута била број један на свету, а каријеру је крунисала освајањем трофеја на Аустралијан опену 2018. године.

Као што је најавила почетком децембра, Каролина је у Мелбурну одиграла последњи меч у каријери. У трећем колу изгубила је од Тунишанке Онс Жабер, а после меча публика је имала прилику да овацијама поздрави Данкињу.

У Мелбурну је била присутна и Каролинина породица, а чини се да је најемотивнији био њен отац, који је подигао и на рукама обрнуо почасни круг.

Данкиња је још једном изашла на "бис", овога пута са данском заставом, али је најавила да неће отићи потпуно из тениса – само неће бити на терену.

Данску тенисерку поздравили су у видео-поруци најбољи тенисери данашњице, Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.

"Не знам како да кажем 'Збогом'. Дуго се познајемо, дуго смо живели у истом крају. Гледао сам те како џогираш, како шеташ пса и мислим да смо развили леп однос. Ти си фантастична особа и много си урадила за тенис. Дала си позитиван допринос игри и недостајаћеш овој игри", рекао је Новак у видео-поруци.

Од Каролине се опростила и Серена Вилијамс, која је на конференцији за медије безуспешно крила сузе и рекла да је Каролина њена најбоља другарица.

Каролина Вознијацки је Данкиња пољског порекла, а са 20 година, 2010. године, први пут у каријери постала је најбоља играчица на свету.

Освојила је 30 ВТА титула, али само једну гренд слем – у Аустралији 2018. године, која јој је и донела повратак на прво место на листи најбољих тенисерки.

Удата је за америчког кошаркаша Дејвида Лија, а на Олимпијски играма у Рио де Жаниеру имала је част да носи заставу своје земље.

Каролина је рођена 11. јула 1990. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво