Лајовић отвара "Маргарет Корт", Ђоковић затвара "Род Лејвер арену"

Српски тенисери Душан Лајовић и Новак Ђоковић ће петог дана отвореног првенства Аустралије играти први и последњи меч на "Род Лејвер Арени", односно "Маргарет Корту".

Ђоковић и Лајовић једини су преостали српски представници на Аустралијан опену и играће своје мечеве на великим стадионима.

Лајовић ће изаћи на терен око 1 час после поноћи, када ће се састати са Аргентинцем Дијегом Шварцманом.

Они ће свој дуел играти на другом највећем терену у Мелбурну, чувеном "Маргарет Корт", док ће Новак Ђоковић играти последњи дуел дана на "Род Лејвер Арени".

Други рекет света и бранилац трофеја на Аустралијан опену, играће против јапанског тенисера Јошихита Нишиоке. То ће бити други Ђоковићев дуел против неког Јапанца на овом турниру, пошто је у претходном колу елиминисао Тацуму Ита, максималним резултатом.

Ђоковић ће на "Лејверу" играти после два меча женског сингла. Прво ће домаћа представница Ешли Барти играти против Рускиње под заставом Казахстана Јелене Рибакине, док је други дуел између Американке Серене Вилијамс и најбоље кинеске играчице Ћанг Ванг.

У вечерњем програму прво ће Јапанка Наоми Осака, иначе прошлогодишња победница, играти са сензационалном 15-годишњом Американком Кори Гоф.

За крај је остављена посластица. Швајцарски ас Роџер Федерер, шестоструки освајач, састаје се с Аустралијанцем Џоном Милманом, дужником с Ју-Ес опена 2018, пошто га је избацио у осмини финала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво