Ђоковић о Федереру и Надалу: Да је другачије, губили бисмо мечеве

Новак Ђоковић, актуелни шампион Отвореног првенства Аустралије, говорио је на жребу за овогодишње издање тог првенства о ривалитету са Надалом и Федерером. Српски тенисер ће у првом колу играти против Јан-Ленарда Штруфа, а на путу до финала може да игра са Федерером, али не и Надалом.

Ђоковић је на жребу рекао како он, али и Роџер и Рафа, и даље гледају једни друге.

"Помогли смо једни другима да напредујемо као тенисери, како на терену, тако и ван њега. На време смо разумели шта треба да надоградимо тако да када се сусретнемо можемо да пружимо оно најбоље што тенис може да понуди. То је оно што нам је донело толико међусобних победа, зато што увех захтевамо максимум од противника јер да је супротно, губили бисмо мечеве", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је открио да и даље гледа мечеве својих ривала.

"Ривалитет између Роџера, Рафе и мене довео је тенис до висина на којима се сада налази овај спорт", истиче Новак и додаје:

"Ми и даље гледамо једни друге, поредимо каријере, а мислим да је то лепота ривалитета."

Ђоковић је рекао и како је прошлогодишње финале против Рафаела Надала било његово, вероватно, најбоље издање у дуелу против Шпанца.

"Рафа је био у сјајној форми, до тог меча није изгубио нити један сет, али ја сам играо просто невероватно. То је био један од оних дана када све функционише перфектно."

Аустралијан опен почиње 20. јануара и игра се за наградни фонд од 71 милион аустралијских долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво