Новак, Рафа, Роџер и Серена на истом задатку – тениске звезде против пожара у Аустралији

Највеће тениске звезде, међу којима је био и Новак Ђоковић, учествовале су на егзибиционом спектаклу на "Род Лејвер" арени у Мелбурну. Пред почетак првог гренд слема у сезони, Аустралијан опена, тениске звезде покушавају да прикупе помоћ за жртве пожара у Аустралији.

Новак Ђоковић, Рафаел Надал, Роџер Федерер, Серена Вилијамс и Каролина Вознијацки били су највеће звезде међу тенисерима које у Мелбурну покушале да прикупе помоћ угроженима у девастирајућим пожарима који су опустошили Аустралију и то на начин на који то најбоље раде – играјући тенис.

Тек што су завршили учешће на АТП купу, а пре почетка Аустралијан опена, најбољи тенисери света удружили су се у једном хуманом пројекту.

Егзибициони спектакл на "Род Лејвер" арени у Мелбурну привукао је пажњу тениског света, а на крају, иако резултат никако није био у првом полану, Тим Серена (Вилијамс) био је бољи од Тима Каролина (Вознијацки).

Новак је у дублу са Рафом одиграо меч против Циципаса и Звезрева, а искуство је изашло као победник у дуелу са младошћу.

Последњи меч одиграли су Роџер Федерер и Ник Кирјос, а Швајцарац је славио у тај-брејку јединог сета са 8:6.

На егзибиционом турниру учествовали су и Наоми Осака, Доминик Тим, Петра Квитова и Коко Гоф, а осим врхунског тениса публици је приређена и врхунска забава.

"Било је ово врло емотивно за мене, нарочито када сам био код куће у Канбери. Нисам чак могао да изађем из куће напоље. Зато сам изузетно срећан што су Роџер, Новак и Рафа подржали ово. Свет постаје све свеснији шта се овде дешава и радимо шта је у нашој моћи да ово пребродимо заједно", рекаo је Кирјос.

Пожари у Аустралији почели су још у септембру, у међувремену су се проширили. Чак 28 људи изгубило је животе, од чега четири ватрогасца, док је животињски свет претрпео ненадокнадиву штету.

После више месеци борбе са пламеном стихијом, угрожен је и квалитет ваздуха у Аустралији, па је словеначка тенисерка Далила Јакупович предала меч квалификација за Аустралијан опен при крају другог сета због гушења.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво