Логична и очекивана одлука – Новак отказао Аделејд

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ипак неће учествовати на АТП турниру у Аделејду. Ђоковић је донео логичну и очекивану одлуку након наступа на АТП купу у Бризбејну и Сиднеју, а ову информацију потврдила је и управа турнира.

Новак је пре неколико месеци изненадио тениску јавност када је пријавио Аделејд, где је освојио трећи трофеј у каријери, али на којем није наступао 13 година.

Тај турнир се 12 месеци после Ђоковићевог тријумфа угасио, а сада, 2020. године, враћа у календар мушког тениса у виду великог пројекта Тениског савеза Аустралије.

Освајач 16 гренд слемова требало је да буде први носилац, али је ипак одустао, што је потврдио директор турнира Алистер Макдоналд.

"Знамо колико је Новак разочаран што неће бити у могућности да игра ове године у Аделејду и надамо се да ћемо га дочекати следеће. Разумемо његову одлуку и желимо му сву срећу у наставку АТП купа и на предстојећем Аустралијан опену", казао је Макдоналд.

То значи да ће српси ас узети слободну седмицу након АТП купа, како би се одморио и што боље припремио за одбрану титуле у Мелбурну, коју почиње 20. јануара.

Такође, на званичном сајту другог тенисера планете објављен је детаљан распоред у првом делу сезону, у којем се види да неће пропустити нити један велики турнир.

После Ози опена ће учествовати на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију (брани треће коло и осмину финала), током априла ће одмарати, како би се припремио за турнире на шљаци – Мадрид, Рим и Ролан Гарос. Од турнира из серије 1.000 једино ће прескочити онај у Монте Карлу, али увек постоји опција тражења специјалне позивнице, уколико би да сакупи још бодова.

Прелазак на травнату подлогу биће благ јер неће имати турнире пре Вимблдона, након којег одмах следи учешће на Олимпијским играма у Токију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи