Трећи дан АТП купа – Циципас декласирао Зверева, Аустралија максимална

Тениске репрезентације Бугарске, Италије и Аустралије, оствариле су победе трећег дана АТП купа који се игра у Бризбејну, Сиднеју и Перту. Тријумф су забележиле и селекције Велике Британије, Немачке и Русије.

Тенисери Бугарске су у Сиднеју са 2:1 у тријумфима били бољи од Молдавије, чиме су задржали максималан учинак након два кола.

Димитар Кузманов је победио Александера Козбинова са 6:1, 7:5, док је Григор Димитров лако изашао на крај са Радуом Алботом – 6:2, 6:3.

Поен у дублу је припао Молдавцима, Албот и Козбинов победили су Димитрова и Лазарова са 6:4, 7:6 (7-4).

После овог сусрета, Бугарска води у групи са две победе, док је Молдавија изгубила и други меч и више нема шансе за четвртфинале.

У дугом мечу групе Ц Велика Британија је савладала Белгију са 2:1. Дарсис је био бољи од Норија, Еванс од Гофена, да би победоносни поен Британц9има донео дубл Мари/Салисбери.

Група Д донела нам је неочекив развој догађаја, али на крају и очекивани тријумф Италијана над Норвешком. Резултат је такође био 2:1 у победама за "азуре".

Стефано Траваља је савладао Виктора Ђурасовића и донео први бод (6:1, 6:1), али је потом Каспер Руд направио изненађење и са убедљивих 6:2, 6:2 против Фабија Фоњинија изједначио.

Ипак, Норвежани нису имали шансе у дублу – Фоњнини је са Симонеом Болелијем донео коначан тријумф.

Италија је након уводног пораза дошла до прве победе, тренутно је на трећој позицији са једним бодом, колико имају Русија и Норвешка.

У другом мечу групе Д састају се Русија је савладала Сједињене Америчке Државе. Руси су славили у оба сингла – Хачанов је био бољи од Фрица, Медведев од Изнера, па је меч дублова био само протоколаран.

Аустралијанци су у оквиру Ф групе, чији се мечеви играју у Бризбејну, после Немачке, победили и Канаду са 3:0 и тако готово обезбедили пласман на финални турнир у Сиднеју.

"Кенгури" играју сјајно и до вођства су дошли захваљујући Џону Милману, који је необично лако изашао на крај са Феликсом Оже-Алијасимом – 6:4, 6:2. Потом је у другом сингли Алекс де Минор оверио победу после преокрета, упркос томе што је заостајао сет и брејк против Дениса Шаповалова.

На крају је Алекс, ношен навијањем публике, победио са 6:7 (6-8), 6:4, 6:2, док су у дублу Крис Гучионе и Џон Пирс комплетирали укупно славље.

Потом је почео окршај Немачке и Грчке, коју су изабраници Бориса Бекера боље отворили и преко Јан-Ленарда Штруфа дошли до првог бода. Штруф је рутински победио Михаила Перволакиса, резултатом 6:4, 6:1.

Међутим, "елада" је експресно узвратила у мечу који је требало да представља "блокбастер" у Бризбејну. Састали су се Александер Зверерв и Стефанос Циципас и Грк је декласирао великог ривала са 6:1, 6:4.

Немци ипак стижу до тријумфа у дублу, пошто су Кравиц и Мис били бољи од Перволакиса и Циципаса са 3:6, 6:3, 17:15.

Подсетимо, на АТП купу има шест група по четири репрезентације, а у четвртфиналу (у Сиднеју) ће се наћи првопласиране и две најбоље другопласиране селекције.

Група Ц:

Бугарска – Молдавија 2:1
Кузманов (Буг) – Козбинов (Мол) 6:1, 7:5
Димитров (Буг) – Албот (Мол) 6:2, 6:3
Димитров/Лазаров (Буг) – Козбинов/Албот (Мол) 4:6, 6:7 (4-7)

Белгија – Велика Британија 1:1
Дарсис (Бел) – Нори (ВБР) 6:2, 6:4
Гофен (Бел) – Еванс (ВБР) 4:6, 4:6
Жил/Флиген (Бел) – Мари/Сејлсбури (ВБР) 3:6, 6:7 (7-9)

Табела: Бугарска 2, Белгија 1, Велика Британија 1, Молдавија 0

Група Д:

Италија – Норвешка 2:1
Траваља (Ита) – Ђурасовић (Нор) 6:1, 6:1
Фоњнини (Ита) – Руд (Нор) 2:6, 2:6
Болели/Фоњини (Ита) – Ђурасовић/Руд (Нор) 6:3, 7:6 (7-3)

Русија – САД 2:1
Хачанов (Рус) – Фриц (САД) 3:6, 7:5, 6:1
Медведев (Рус) – Изнер (САД) 6:3, 6:1
Хачанов/Медведев – Крајичек/Рам 3:6, 4:6

Табела: Русија 2, Норвешка 1, Италија 1, САД 0

Група Ф:

Канада – Аустралија 0:3
Оже-Алијасим (Кан) – Милман (Аус) 4:6, 2:6
Шаповалов (Кан) – Де Минор (Аус) 7:6 (8-6), 4:6, 2:6
Оже-Алијасим/Шамасдин (Кан) – Гучионе/Пирс (Аус) 6:3, 6:7 (3-7), 8:10

Немачка – Грчка 2:1
Штруф (Нем) – Перволакис (Грч) 6:4, 6:1
Зверев (Нем) – Циципас (Грч) 1:6, 4:6
Кравиц/Мис (Нем) – Циципас/Перволакис (Грч) 3:6, 6:3, 17:15

Табела: Аустралија 2, Канада 1, Немачка 1, Грчка 0

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво