"Ђоковић, ако буде здрав, има још 3-4 године на највишем нивоу"

Марк Филипусис, некадашњи аустралијски тенисер, казао је да Новак Ђоковић има још неколико година током којих ће доминирати у мушком тенису. Филипусис је истакао да ће поново главну реч, уз Ђоковића, водити и Рафаел Надал.

Говорећи о двојици најбољих играча данашњице, финалиста Вимблдона из 2003. године, навео је да ће они наставити да побеђују.

"Не смем да се усудим да кажем да ће њихова (Ђоковић и Надал) доминација да се заврши у 2020. години. Ђоковић делује снажно. Ако остане здрав, има три до четири године играња на највишем нивоу", рекао је Филипусис за Sportowefakty и додао:

"Надал такође изгледа брзо. Не верујем да ће се одрећи било чега у следећих годину-две."

Када је реч о Роџеру Федереру, Аустралијанац има нешто другачије мишљење.

"Федерер је друга прича и то не зато што сумњам у њега. Вимблдон је био тежак за њега, две пропуштене меч лопте у финалу су горка пилула коју је прогутао. Дефинитивно ће имати то у глави јер знамо колико вреднује гренд слемове. Вимблдон је била шанса да дође до 21. трофеја на највећим турнирима."

Филипусис очекује и да неко од млађих играча коначно направи пробој на гренд слемовима.

"Улажем наде у Стефаноса Циципаса, Доминика Тима и Александера Зверева. Свиђа ми се Денис Шаповалов, који игра леп, али не и комплетан тенис. Григор Димитров је показао добар напредак на крају сезоне. Поседује атлетицизам и страст, али је сервис његов проблем. Такође, не смете заборавити Данила Медведева, он ће бити играч који ће се борити за гренд слем титуле. Надам се да ће један од ових момака направити искорак у следећој сезони и омогућити нам забаву", закључио је Филипусис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво