Ђоковић: Желим да инспиришем друге и будем већи од својих достигнућа

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић истакао је да му, осим победа и трофеја, главни мотив за играње тениса представља заоставштина коју оставља млађима. Ђоковић је после егзибиционог турнира у Абу Дабију открио да не жели да га памте само као успешног тенисера.

Новак је на Мубадала шампионату освојио треће место и тиме почео припреме за нову сезону.

Светски "број 2" открио је да и даље има мотив да се такмичи на врхунском нивоу, иако је освојио готово све што се може освојити.

"Мислим да се доста тога врти око проналажења сврхе, циља и разлога зашто у ствари играш тенис. За мене, поготово у последњих неколико година, не ради се само победама или трофејима. Морам да будем већи од мојих достигнућа", рекао је Ђоковић и додао:

"Нешто што ће бити повезано са мојом заоштавштином, нешто што би инспирисало животе других, нарочито децу."

Освајач 16 гренд слемова објаснио је да више нема притисак да нешто мора да освоји, већ само жели да побољшава свој учинак и златним словима се упише у историју "белог спорта".

"Мотивација ми је да обарам сопствене рекорде и померам своје границе, то је нешто што ме мотивише да се такмичим. Волим да играм тенис и да тренирам, али такмичарски тенис је нешто сасвим друго."

За крај, открио је и како задржава елан да свакога дана излази на терен и покушава да напредује.

"Да бисте се такмичили на највећем могућем нивоу у тенису, морате да имате циљеве на дневној, месечној, годишној бази. Ја их имам, као и остали тенисери. Наравно да сам свестан привилегије коју имам, односно да сам у могућности да испишем историју и да урадим нешто још веће. То ме мотивише, као и наравно неке друге ствари", закључио је Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво