Ђоковић надиграо Хачанова за треће место у Абу Дабију

Најбољи српски тенисер надиграо је Руса Карена Хачанова са 2:0 (7:5.6:3) и освојио треће место на егзибиционом турниру Мубадала у Абу Дабију. У борби за титулу турнира снаге ће одмерити тренутно први тенисер света Рафаел Надал и Стефанос Циципас који је тренутно шести на светској листи тенисера.

Новак Ђоковић је без већих проблема надиграо Карена Хачанова који је успео да му пружи равноправан отпор само у првом делу меча.

Млади Рус, који је тренутно 17. на светској листи, успео је да одржи нерешен резултат све до самог финиша првог сета када Србин осваја прве три брејк шансе од којих прву претвара у 7:5 и у вођство од 1:0 у сетовима.

И у наставку је виђена слична игра, али је било убедљиво мање неизвесности. Хачанов је успео да пружи равноправан отпор само у свом првом сервис гему, а већ у другом Новак осваја брејк за предност од 3:1. Потом Ђоковић до краја одржава предност за 6:3 у другом сету и коначну победу за треће место на турниру. 

У полуфиналним мечевима Карен Хачанов је поражен од тренутно првог тенисера света Рафаела Надала са 6:1, 6:3, а Новак Ђоковић је у првом мечу сезоне надигран од Стефаноса Циципаса са 3:6, 7:6 (7-4), 6:4, па је пропустио прилику да одбрани прошлогодишњу титулу са овог турнира. 

Финални дуел Рафаел Надал и Стефанос Циципас играју од 16.00 по нашем времену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се