Циципас: Надал, Ђоковић и Федерер старе, желим трофеј на ГС

Грчки тенисер Стефанос Циципас у новој сезони као главне циљеве поставио је освајање титуле на грен слему и место међу тројицом најбољих на свету. Циципас, који ће учествовати на егзибиционом турнир у Абу Дабију, исто као и Новак Ђоковић, признаје да је нова сезона велики изазов.

Стефанос Циципас је 2019. годину завршио као светски број шест, уз трофеј на Завршном мастерсу у Лондону, али је већ за наредну најавио знатно више амбиције.

"Знам да пуно људи говори о грен слем титулама, то је прилично неизбежно на интернету, али такође мислим да се АТП круг шири. Надал, Ђоковић и Федерер постају старији, а ми млађи гурамо. Са моје стране, освајање грен слема један је од циљева за 2020. године, то је неспорно", рекао је Циципас, а преноси специјализовани "Tennis Actu".

Циципас, који ће учествовати на егзибиционом турнир у Абу Дабију, исто као и Новак Ђоковић, признаје да је нова сезона велики изазов.

"Није питање живота, али бих волео да следећу годину завршим међу тројицом најбољиих. Очигледно је да су ту Надал, Федерер и Ђоковић, тако да ћу морати да их надмашим", оптимиста је Грк.

Циципасов сутрашњи ривал на егзибиционом турнир у Абу Дабију који је припрема за нову сезоне биће Рус Андреј Рубљов.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво