Нико никада као Рафаел Надал

Први тенисер света Рафаел Надал поново је био херој Шпаније и донео својој екипи пласман у полуфинале Дејвис купа. Шпанци су у четвртфиналу завршног турнира савладали Аргентину са 2-1 у победама.

Надал је прво лако савладао Дијега Шварцмана у синглу, а потом са Марселом Гранољерсом Пујолом у дублу донео одлучујући поен.

На тај начин "Бик са Мајорке" је наставио невероватан низ и забележио 29. узастопни тријумф у Дејвис купу, у обе конкуренције. То је најдужа серија једног играча у 119 година дугој традицији овог такмичења.

"Сјајна вест је што смо прошли. Поново смо морали да јуримо резултат, али смо показали тимски дух. Имамо много сјајних играча, како на терену, тако и на клупи. Изузетна подршка навијача, морамо свима да захвалимо", рекао је Надал.

Он је на тај начин одвео свој тим на мегдан Великој Британији и тај меч на програму је од 17.30.

Један од оних који сјајно играју у најстаријем екипном тениском такмичењу је и наш Новак Ђоковић, који има 14 узастопних победа у Дејвис купу, али само у појединачној конкуренцији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво