Србија са Русијом за наставак похода ка "салатари"

Тенисери Србије састају се са селекцијом Русије у четвртини финала Дејвис купа. У борби за полуфинале први на терен излази Филип Крајиновић против Андреја Рубљова. Њихов дуел почиње око 10.30 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети, а на нашем порталу можете пратити ток меча и кретање резултата.

Дејвис куп репрезентација Србије до борбе за полуфинале је дошла као првопласирана у групи А, после победа над селекцијама Јапана и Француске.

Ово је осми пут у последњих десет година да се наша селекција пласирала у четвртфинале најстаријег екипног такмичења у тенису. 

Као и претходна два пута, Крајиновић ће бити тај који ће отворити дуел, противник ће бити Рубљов, тренутно 23. играч на АТП листи.

"Рубљов је са основне линије јако чврст, има јако добар форхенд. Можда мало слабије сервира него Цонга, али ће бити физички веома тежак меч. Играли смо једном у Москви, где сам успео да га победим, али ово је нешто тотално другачије и други услови, тако да ћу бити спреман, сигурно, и ја се надам победи и слављу", изјавио је Крајиновић о свом следећем противнику.

Потом ће Новак Ђоковић играти против Карена Хачанова, који га је савладао у финалу мастерса у Паризу прошле године.

"Руси су једна од најквалитетнијих репрезентација овде, биће тесно. Оба сингл дуела су отворена, али верујем да смо у јако доброј форми и ако наставимо овако, имамо доста добре шансе", навео је други играч планете.

Победника дуела Србије и Русије у полуфиналу очекује селекција Канаде која је први полуфиналиста овогодишњег Дејвис купа. Канађани су савладали селекцију Аустралије са 2:1 у победама.

Први дуел Србије и Русије почиње око 10.30 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети, а на нашем порталу можете пратити ток меча и кретање резултата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара