Крајиновић за РТС: Имамо велике резултате јер волимо да играмо за Србију

Најбољом партијом у каријери у Дејвис купу, Филип Крајиновић је дошао до четврте овогодишње победе и увео Србију у четвртфинале. Крајиновић је савладао Цонгу са 7:5, 7:6 (7-5).

Крајиновић је у изјави за РТС изразио задовољство великом победом над Французем.

"Мислим да сам данас одиграо један добар меч. Цонга је веома незгодан, воли да игра за своју репрезентацију, као и ја. Био сам веома спреман за овај меч. Ми смо знали да ће се све овако одвијати и да је ово веома битан поен за нас. Срећни смо што смо у четвртфиналу", рекао је Крајиновић за РТС.

Велики је то низ резултата Србије. Осми пут у последњих десет година смо у четвртфиналу Дејвис купа, што је Филип знао да прослави.

"Ми сви волимо да играмо за репрезентацију, зато имамо тако велике резултате. Веома се добро слажемо, дружимо, енергија је невероватна, тако да сам срећан што сам део ове генерације и овог тима. Што се тиче Цонге, он је велики сервер и овде је велика надморска висина и није лако вратити његов сервис, али ето, успео сам да га брејкнем једном када је било најбитније у првом сету на 5:5. Тај брејк сам био веома концентрисан и срећан сам што сам добио у два сета, јер да смо отишли у трећи сет, вероватно би било теже и физички и психички."

Следећи меч је против Русије у којој неће бити Данила Медведева, али ту су Андреј Рубљов и Карен Хачанов.

"Па сви су овде јако добри. Исто тако и Русија која овде има фантастичне играче, младе, јако талентоване. Тако да Хачанов и Рубљов су показали да су јако добри. Рубљов је у животној форми, одиграо је неколико добрих турнира у последње време. Што се тиче Хачанова, био је топ десет, топ 20 је тренутно, тако да морамо бити спремни, као што смо и до сада фокусирани и ја искрено верујем у ову репрезентацију, веома смо мотивисани. Надам се да ћу играти сутра и да ћу бити здрав за сутрашњи меч."

Против Рубљова би требало да игра од 10.30, што ће бити много другачији меч од оног са Цонгом.

"Рубљов је са основне линије јако чврст, има јако добар форхенд. Можда мало слабије сервира него Цонга, али ће бити физички веома тежак меч. Играли смо једном у Москви, где сам успео да га победим, али ово је нешто тотално другачије и други услови, тако да ћу бити спреман, сигурно, и ја се надам победи и слављу", закључио је Филип Крајиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара