Шпанци на Аргентину, четвртфинални дерби Аустралије и Канаде

Познати су сви четвртфиналисти завршног турнира Дејвис купа у Мадриду. Пошто је репрезентација Србије као прва прошла групу А, добили смо и остале учеснике најбољих осам.

Осим "орлова" даље су прошли Аустралија, Канада, Шпанија, Немачка, Велика Британија, док су две најбоље другопласиране Русија и Аргентина.

Србија ће одмерити снаге са Русима, док ће Аргентина на мегдан домаћину Шпанији.

Пласман Британији међу осам најбољих донели су Џејми Мари и Нил Скупски у дублу, који су у одлучујућем мечу са Казахстаном били бољи од Бублика и Кукушкина.

Кајл Едмунд донео је предност у овом дуелу савладавши Кукушкина у два сета – 6:3, 6:3.

Дани Еванс је поново имао шансу да пре дубла донесе победу Британцима, међутим поново је и омануо. Бублик га је савладао после преокрета и дубл је одлучивао ко ће у четвртфинале.

Џејми Мари и Нил Скупски били су велики фаворити и оправдали су улогу. Први сет добили су за мање од пола сата (6:1), у другом су се мало помучили, али су опет рутински дошли до победе - 6:1, 6:4.

Они ће играти против Немачке, која је такође са 2-1 елиминисала Чиле.

Филип Колшрајбер је победио Николаса Жарија са 6:4, 6:3, а Кристијан Гарин је изненадио Јан-Ленарда Штруфа, резултатом 6:7 (3-7), 7:6 (9-7), 7:6 (10-8).

Кравиц и Миес су оверили пласман победом над Бариосом и Табиљом – 7:6 (7-3), 6:3.

Комплетне резултате Дејвис купа можете погледати ОВДЕ

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво