Јанко и Виктор за РТС: Сложно до краја и победе

Јанко Типсаревић и Виктор Троицки рекли су после победе у дублу да су уживали на терене. Добри пријатељи на терену и ван њега, спремни су за дуел са Французима, у који противник улази као фаворит. Ипак виде своју шансу да у недељи у којој се Јанко опрашта од активног играња, смогну снаге и стигну до велике победе. Напомињу да ће им бити лакше ако у меч уђу после победа Новака и Филипа у синглу.

Завршна недеља у каријери Јанка Тпсаревића, која је само на професионалном нивоу трајала двадесет година, од тог дебија у Африци и велика победа против одличног Јапанског дубла, добро сте ретернирали у оба та тај-брејка и преломили и прближили нас четвртфиналу.

„Видео сам статистику на конференцији за штампу, они су узели више поена од нас, што показује да смо играли најбоље, када је било најважније. Мени се свиђа формат да нема небитних мечева. Једноставно направљено је тако, Виктор и ја смо знали то од самог почетка да је не само победа, не сваки сет, већ сваки гем битан за касније рачунање ко ће проћи у наредну фазу такмичења. Мислим да је јако битно што смо сва три меча добили максималним резултатом, са 2:0 по сетовима, и релативно смо свежи за сутрашње мечеве са Француском", рекао је Јанко Типсаревић.

Имали сте одличну енергију и то ваше пријатељство се испољило на терену. Иако нисте пуно играли, оствароли сте победу после осам и по година. Некаоко поново сте вратили те емоције?

„Пролазе ми флеш бекови шта смо све играли у каријери. Криво ми је што нисмо играли у неким тренуцима и озбиљније, а могли смо да дамо више у дублу, али смо обојица били више фокусирани на дубл, али дефинитивно је уживање играти са Јанком. Данас смо играли сјајно, уживао сам у сваком моменту. Драго ми је било што смо опет заједно на терену. Вежбали смо за овај дубл прилично добро задњих две недеље. Зики нам је наравно помагао. Важно је да Зики иако не игра, на кога смо увек рачунали у дублу, да нам помаже да ми побољшамо нашу игру у дублу и заиста је то учинио. Један од фактора што смо овако одиграли иде њему на захвалност", додао је Виктор Троицки.

Против Француза требаће много више. Момци су невероватно уиграни, освојили су практично све што се могло освојити на 15 различитих турнира су освајали титуле. Међу којима су и сви гренд слемови. Тако да немате много шта да изгубите, морате, оно што и данас да покажете ту максималну енергију. Наравно и добро да се сервира?

„Мислим да су оно најбољи дубл на свету. То су показали не само годинама у назад, него су то показали на задња два такмичења у Паризу и Лондону. Што се меча тиче мислим да је другачија емоција играти за себе и играти за нацију. Тако да ме радује да смо обојица добро сервирали и ретернирали. То је дефинитивно нешто што ће бити кључ сутрашњег дубла. Сигурно ће нам помоћи ова победа. Једноставни савети од Ненада, који нам буквално каже ти се поставиш ту, ти радиш то, ти радиш тако. Зато што их он лично много боље познаје од нас двојице. Дефинитивно су они фаворити у том мечу, али видело се да су јуче за мало изгубили од тима који смо ми данас победили. Надморска висина је велика, лети лопта, притисак је не играш за себе него за нацију, тако да свашта може да се деси", наставио је Типсаревић.

Викторе, ако то буде одлучујући поен. Они морају практично да га добију јер немају други начин да прођу, јер су изгубили тај један меч од Јапанаца. Можете ипак да дате свој максимум, не превише оптерећени?

„Дефинитивни. Волели би да добијемо. Најбоље би било да после синглова буде 2:0 за нас. Верујемо у то још да момци то одраде. Играли су сјано Новак и Филип. Надам се да ће мо дати све од себе. Новак и ја смо играли против њих у Индијан Велсу и успели смо да их добијемо, али дефинитивно су тренутно најјачи дубл на свету. Дефинитивно неће бити лако, али и Јанко и ја дајемо све од себе и увек играмо сјајно за репрезентацију, тако ће бити и сутра. Борићемо се до задњег атома снаге и надам се да ћемо успети"

„Још не могу да схватим да је ово Јанков опроштајни турнир. Још увек играмо. Некако одрастао сам уз Јанка. Провео толико лепих трнутака са њим и на терену и ван њега. Још не могу да прихватим, кад буде заиста крај, сигурно ћу се и ја расплакати, заиста ми је то јако емотивно. Још увек не желим то да прихватим. Не размишљам о томе, играмо до краја и надам се да ћемо доћи до краја", закључио је Троицки.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво