Ђоковић за РТС: Надам се да дубл неће одлучивати дуел против Француза

Новак Ђоковић је забележио другу победу за Србију против Јапана, чиме је обезбеђен тријумф у овом дуелу. Касније су Јанко и Виктор оверили максималну победу. Новак је за РТС рекао да је задовољан учињеним и да се нада да ће екипа наставити у истом ритму и против Француске. Уверен је да ни у том дуелу дубл неће одлучивати победника.

Тринаеста узастопна победа Новака Ђоковића у синглу у Дејвис купу. Новаче, заиста оптималан меч против Нишиоке. Било је у појединим моментима изазовно, ипак на крају само три пропуштена гема? 

„Дуго су трајала прва четири гема, доста размена. Он је један од најбржих играча у тенису. Врло је низак и има доста спорт сервис. Нисам имао прилике да се са њим састанем раније и било ми је потребно неко време да се навикнем на његову игру и његов приступ."

„Четири гема су трајала 22-23 минута и онда након тога сам добио први сет са 6:1. Боље сам се осећао на терену, успевао сам да смањим број грешака и повећам број винера. Сервис је, такође, прорадио при крају првог сета. Тако да резултатски одлично и Филип и ја смо врло професионално схватили овај дуел, иако смо били фаворити у овом мечу. Јако је добро што смо у доброј форми, добро играмо пред сутрашњи (четвртак) одличујући дуел за пролаз даље са Французима."

Већ дуго се прича о том дуелу, сада је мало неизвесно с ким ћеш се састати, после јако слабе партије Монфиса, али у сваком случају ова игра данас наговештава да би ипак на тај поен требало да рачунамо?

„Све је у животу и спорту отворено. Ја сам свестан да људи доста очекују од мене, ја на крају крајева очекујем и од себе, тако да то није ништа ново, али са друге стране ипак треба поштовати и ценити друге екипе и Француска је вероватно једна од најјачих репрезентација. У својим редовима имају играче који једнако добро могу да играју и сингл и дубл конкуренцију. Имају тренутно најбољи дубл пар на свету. Тако да се надама да нећемо доћи до тога да дубл одлучивати, али мислим д ами нисмо лоши. Имамо неколико комбинација, играли су Јанко и Виктор, имамо и других комбинација, вежбали смо. Надамо се најбољем, надамо се да можемо да већ после синглова решимо ствар у нашу корист."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво