Ана Ивановић изгубила од Амели Морезмо

Српска тенисерка Ана Ивановић у трећем колу турнира у Бризбејну поражена је од Францускиње Амели Морезмо са 2:0 у сетовима.

Ана није успела да се пласира у полуфинале турнира у Бризбејну, али јој је турнир послужио као главна проба пред старт Аустралијен опена.

Амели Морезмо освојила је први сет са 6:3.

У другом је српска тенисерка такође била приморана да "јури" резултат.

Средином тог периода игре, Морезмо је начинила брејк и повела са 5:2.

Ана Ивановић није успела да преокрене резултат, нити да евентуално ублажи пораз. На крају је било 6:2 за Францускињу.

Ивановићева: Нисам имала снаге да спасим још један меч

Ана је изјавила после меча да није имала снаге да спаси још један меч после непуних 15 сати од победе над Робертом Винчи ,када је спасила две мече лопте.

"Јуче сам извлачила све из себе и тиме добила много самопоуздања, али данас ми је било јако тешко да то поново урадим", рекла је Ивановић.

"На почетку игре сам одиграла неколико удараца које обично не бих, мало сам више ризиковала и често излазила на мрежу. Имала сам пуно промашаја што је врло разочаравајуће", казала је она.

Српска тенисерка је међутим, додала да због пораза не губи наду у успешан наступ на Отвореном првенству Аустралије, где је прошле године у финалу изгубила од Рускиње Марије Шарапове.

"Имам потенцијал да тамо победим. Напорно сам радила и у кондицији сам", додала је она.

Морезмова је након меча рекла да је побољшала сервис и да је ван сезоне радила на другим аспектима своје игре са новим тренером Игоом Лекоком, пошто је санирала повреде које су је мучиле последње две године и због којих је пала на WТА листи на 23. место.

"Од првог турнира показале су се неке одличне ствари. Узбуђена сам зато што када тешко радиш и пробаш неке ствари, желиш да оне буду успешне. То је добар почетак, али ово је тек прва недеља", рекла је француска тенисерка.

Ово је њена прва победа над једном од првих десет играчица од када је савладала Ким Клајстерс у финалу у Антверпену 2007. Од тада није освојила ниједну титулу.

"Данас сам покзала да сам још ту", поручила је Морезмова.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво