Драма и спектакл у Лондону – Циципас освојио Завршни турнир

Грчки тенисер Стефанос Циципас освојио је Завршни турнир у Лондону победом над Домиником Тимом у финалу. Циципас је направио преокрет и савладао Аустријанца резултатом 6:7 (6-8), 6:2, 7:6 (7-4).

Стефанос је тако комплетирао фантастичан турнир на којем је изгубио само од Рафаела Надала и као најмлађи дошао до трофеја.

Он је постао шести најмлађи играч који је тријумфовао на турниру најбоље осморице и подигао најзначајнији пехар у каријери.

Уводни део игре донео је прави фестивал брејк лопти, али нисмо видели нити један у првих 12 гемова. Тим је пропустио две, Циципас три и први сет је отишао у тај-брејк.

У додатном гему концентрисанији је био аустријски играч, који је дошао до предности од 1-0 после више од сат времена игре.

Иако је добио први сет, изгледа да га је то поприлично истрошило јер је Стефанос моментално одговорио и везао четири гема на старту другог. Два брејка била су му довољна да рутински изједначи у сетовима и одведе меч у одлучујући.

Осокољен тим резултатом одузео је сервис ривалу одмах на почетку, али се Доминик није предавао и вратио је брејк за 3:3 у трећем сету. Драма је тек почела, обојица су успевала да задрже свој сервис и дуел је решен како је то било најправедније – у тај-брејку трећег сета.

Момак из Атине боље га је отворио, повео 4:1 и сви су видели његов тријумф. Ипак, стегла му се рука, направио је две велике грешке и вратио ривала у живот. На крају, помогао му је Тим и једним поклоном омогућио велико славље Циципаса.

Смањио је и на 4-3 у међусобном скору, на целокупном турниру зарадио 1.300 АТП бодова и 2.656.000 долара.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво