Федерер о смени генерација: Можда, али Новак, Рафа и ја смо све здравији

Роџер Федерер није био задовољан после пораза од Стефаноса Циципаса у полуфиналу Завршног мастерса. Швајцарац се дотакао и питања смене генерација, али наговестио да Новак, Рафа и он нису за "старо гвожђе".

Федерер је поразом од Циципаса у два сета завршио сезону, а сматра да су меч одлучила два промашена смеча у једном гему.

"Имао сам своје шансе, не знам зашто је овако испало. Мислим да су пресудила два промашена смеча у једном гему. Не сећам се када се то последњи пут десило, можда и никада. Имао сам добар осећај, али он не помаже када ствари не функционишу. На овом нивоу то не сме да се дешава, тако да сам прилично разочаран", рекао је Роџер.

Швајцарац је упитан и да ли је дошло време за смену генерација.

"Сваке године добијам исто питање и дајем исти одговор. Да, могуће је. Зверев и Циципас су доказали своју вредност, док Тим игра у апсолутно топ форми тренутно. Ипак, једини проблем је што смо Новак, Рафа и ја здрави, односно здравији него што смо били протеклих сезона. Сетите се Новаковог лакта, Рафиног колена, док сам и ја имао проблема са коленом и леђима", рекао је Федерер и додао:

"Када погледам ко је број један, али и ко је био број један свих претходних година, лудо је да је то увек неко од нас тројице. Али, ми нећемо бити млађи него што смо тренутно, тако да се шансе млађих играча повећавају. Не зато што смо ми лошији, него зато што су они бољи", изјавио је Швајцарац.

Федерер је рекао и да се радује следећој сезони.

"Морам да наставим да будем на нивоу на којем сам био ове сезоне. Мислим да сам играо солидан, конзистентан тенис. Морам да водим рачуна о свом телу, да ослушкујем знаке, да напорно радим са тимом и да избалансирам све што ми се дешава у животу. Када дођу мечеви, није лако као што је било пре 10-15 година, када сам могао да играм максимално сваког дана. Срећан сам како сам одиграо ову сезону и изузетно сам срећан због следеће", завршио је Федерер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи