Тенисери Србије тренирали у Мадриду, Типсаревић игра последње такмичење

Тениска репрезентација Србије почела је припреме за финални турнир Светске групе Дејвис купа у чувеној мадридској хали "Каха махика".

Дејвис куп селекција Србије од четвртка увече налази се у Мадриду, а у пуном саставу биће када се тиму придружи наш најбољи тенисер Новак Ђоковић.

Први тренинг уочи почетка такмичења у "Каха махики" тим Србије одрадио је у раним јутарњим часовима, најпре од 8:20 часова на централном терену Филип Крајиновић и Виктор Троицки, затим Душан Лајовић и Јанко Типсаревић, под будним оком селектора Ненада Зимоњића.

Прослављени Дејвис куп репрезентативац Србије Јанко Типсаревић који је у репрезентацији Србије провео 20 година, донео нам бројне и историјске победе, опростиће се од професионалног тениса као играч након Дејвис купа у Мадриду.

"Ово је сигурно најемотивији турнир у мојој каријери зато што је и последњи. Задњих пет година због бројних операција сигурно је била мисао у мојој глави како и на који начин ћу се повући. Никада није добар моменат за повлачење из професионалног тениса али и ако бих могао да бирам увек бих изабрао да то буде Дејвис куп. Волим Мадрид као град, волим овај турнир када се одржавао и на црвеној и на плавој шљаци, мени лично услови овде одговарају, а сама чињеница да ће мени ово бити последње такмичење лакше ћу то некако поднети када дође тај тренутак, некако тимски а не сам на терену", каже Јанко који је био осми тенисер света и освојио бројна такмичења, на плавој шљаци у Мадриду играо полуфинале.

Првим тренингом у "Каха махики", овај пут на брзој подлози, је веома задовољан.

"Након првог тренинга емоције су супер, услови мени лично и Душану са којим сам тренирао јако одговарају овде. Пре две године Лајовић је овде играо четвртфинале, тада победио и Дел Потра. Надморска висина у Мадриду је висока и због тога начина на који он и ја играмо ово нама јако одговара. Мало је другачије, ми смо сви навикли да овде играмо на шљаци, али не везано за то што је за овај турнир бетонска подлога знао сам да ћу се овде осећати добро", истакао је Јанко.

Типсаревић сматра да можемо освојити наслов шампиона Дејвис купа, али исто тако и да не прођемо групну фазу.

"Могу слободно да кажем да је наша група јако тешка, зато што први тимови из група иду даље и два најбоља другопласирана. Наш противник у групи Француска има убедљиво најјачи дубл на целом турниру, тако да у случају да Новак нама донесе тај поен, хипотетички гледано тај други меч Лајовић или Крајиновић против Цонге је потпуно отворен, а они би били изразиити фаворити у дублу. Тако да можемо и да не прођемо групу а можемо и да освојио цео турнир", закључио је Типсаревић.

Видно расположен након првог тренинга је и наш Дејвис куп репрезентативац Душан Лајовић.

"Осећам се сјајно, први тренинг је прошао у најбољем могућем светлу, полако се првикавамо на подлогу. Организација је веома добра, лепо су организовали да имамо сви свлачионице једни до других, влада једна јако лепа атмосфера, још и Новак да нам се придружи. Имамо пар дана да се припремимо за меч, против Јапана смо фаворити на папиру, мада биће све отворено, ово је и нови формат такмичења, другачије се игра и надам се да ће бити једно занимљиво искуство поготово што је ту целокупан тим", рекао је Лајовић.

Такмичење почиње у понедељак, а наша селекција смештена је у групу А са Француском и Јапаном.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво