Новак: Играо је вансеријски, нисам много пута то видео у животу

Други тенисер света Новак Ђоковић одао је признање Доминику Тиму после меча на Завршном турниру у Лондону. Ђоковић је поражен од Тима резултатом 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5) и сада се ситуација у групи "Бјерн Борг" додатно закомпликовала.

Новак није одиграо толико лоше, колико је Аустријанац експлодирао и на крају потпуно заслужено уписао други тријумф.

"Заслужио је победу. Играо је веома храбар тенис, ударао је лоптицу из све снаге. Ишао је на брејк. Цео меч је одиграо истим интензитетом, чак и тај последњи поен. Морам да скинем капу и честитам му јер је одиграо заиста сјајан меч. Тешко је судити после једног оваквог меча. Нисам искусио много оваквих мечева где је мој противник ишао на винер из готово сваког ударца", рекао је Ђоковић.

Момак из Винер-Нојштата био је много агресивнији од ривала – уписао је чак 50 винера, уз 44 грешке, док је Србин завршио са односом 27:21.

"Био је невероватан, у неким моментима је било зачуђујуће да је буквално само распалио по лоптици што јаче може. Тешко је било шта рећи, мада је његов ниво игре, наравно, био на супервисоком нивоу. Био је невероватан. Не знам може ли да настави тако у сваком мечу, а ако је то у стању, свака част. Игра сјајно, био је одличан. Играли смо и раније, познајем његову игру, али овог пута је урадио нешто, да кажем тако, вансеријски."

Србин има шансу да се пласира у полуфинале, а мало је недостајало да он буде победник дуела са Тимом.

"Знам да може да игра на највишем нивоу и сада је био феноменалан. Морао сам да се борим, поносан сам на то како сам се враћао у меч, на 6:5, када је сервирао за меч. Имао сам шансу у тај-брејку, 3:0, 4:1, 5:4... Можда је требало да одиграм мало агресивније у тим моментима, али свака му част", закључио је Ђоковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво