Тим: За ово сам се спремао као дете, најбољи меч у каријери

Аустријски тенисер Доминик Тим истакао је да је дуел са Новаком Ђоковићем вероватно један од најбољих у његовој каријери. Тим је у другом колу Завршног турнира у Лондону победио Ђоковића резултатом 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5).

Доминик је скоро три сата играо као у трансу, снажним ударцима разоружавао прошлогодишњег финалисту и уписао други тријумф.

"Ово је био можда и мој најбољи меч до сада у каријери. Био је то класик, епски меч, нешто што ће се с времена на време дешавати на великим турнирима. Заиста посебан меч, нешто за шта сам се спремао и тренирао целог живота, још од дечачких дана. Победа у сјајној атмосфери, против легенде ове игре. И поврх свега сам се пласирао у полуфинале што је најбоља могућа ствар", рекао је Тим.

Према сопственом признању, имао је среће у тај-брејку одлучујућег сета, када се вратио из резултатског минуса и фуриозном серијом оверио полуфинале.

"Имао сам среће јер сам се вратио после 1:4 у тај-брејку. У сваком случају незабораван меч. Новак је најбољи тенисер на свету и знао сам да морам да урадим нешто посебно."

Момак из Винер-Нојштата био је много агресивнији од ривала – уписао је чак 50 винера, уз 44 грешке, док је Србин завршио са односом 27:21.

"Меч је имао све што требало. Новак је био мотивисан, играо је сјајне поене, играо сам их и ја. Мислим да је меч заслужио да буде одлучен у тај-брејку трећег сета. Када два топ 10 играча играју више од 155 минута, у питању је нијанса, срећа. Била је мало више на мојој страни у том тај-брејку."

На тај начин тренутно пети играч планете је смањио на 6-4 у међусобном скору.

"Знао сам да морам да играм овако да бих победио. Против сваког ко се квалификовао за турнир морате да дате максимум за победу. Урадио сам то против Роџера, ево сада и Новака. Вероватно је Ђоковић сада најбољи играч света, тако да сам био свестан да морам нешто вансеријски да урадим нешто необично и то сам и учинио. Ударао сам заиста, заиста снажно."

Пре Ђоковића је у победио и Роџера Федерера, па на изненађење многих, он држи прво место у групи "Бјерн Борг" и имаће прилику да игра за финале.

"Мислим да је ово први пут да сам добио заредом двојицу играча из 'велике тројке', то ми свакако даје много самопоуздања. Срећан сам и поносан због првог пласмана у полуфинале. Био је то велики циљ, али то није довољно. Покушаћу да одиграм добар меч и са Беретинијем. Сада ми је свакако лакше јер немам тај притисак, али желим да наставим у овом стилу и да се концентришем на полуфинале."

Сарадња са Николасом Масуом много му значи – игра ближе линији, лоптицу хвата у пењању и посебно је напредовао код бекхенда. На брзим теренима какав је у лондонској "О2 арени", овакве ситнице много значе. Резултат је 25 победа и 9 пораза на тврдој подлози у сезони.

"Прва ствар је да сам поправио свој агресиван стил игре. Излазим више на мрежу, што је важно на овој подлози. Има много других предности, бекхенд готово никад не хватам низ неугодне позиције. Већину времена успевам да га погађам из добре зоне. Отуда могу много чешће да одиграм рискантнији ударац, а шанса да лопта буде у терену је веће јер ова подлога то чини могућим", закључио је Тим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи