Ана Ивановић савладала Роберту Винчи

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у треће коло турнира у Бризбејну пошто је победила Италијанку Роберту Винчи са 2:1 у сетовима. У конкуренцији дублова Душан Вемић и Џејми Марej поражени су 2. колу од пара Парот-Полашек са 6:3, 6:4.

У првом сету Италијанка је била боља, добила га је са 7:6.

У другом је Ивановићева заиграла сигурније и добила са 7:5, иако је Роберта Винчи пропустила две меч лопте при резултату 5:4. Након тога Српкиња је добила девет гемова заредом. 

У трећем сету Ана је освајала гемове као од шале и просто је декласирала противницу. Водила је са 5:0, али је затим њена ривалка начинила брејк и смањила на 5:1. Убрзо је меч завршен у корист Ивановићеве - 6:1.

"Победила сам само захваљујући менталној снази. Протекле године сам прошла многе добре и лоше ствари, а бројне тешкоће које сам имала у другом делу сезоне учиниле су да постанем ментално много јача него што сам била", рекла је Ивановићева.

"Драго ми је што сам успела да издржим велики притисак када сам била на ивици пораза. У тим тренуцима само сам мислила на тешке припреме које сам прошла протеклих недеља и једноставно нисам желела да овако рано одем са турнира", рекла је пета тенисерка света.

Ана каже да јој је највећи проблем задавао сервис, због чега је много снаге морала да троши како би добила гемове у којима је имала предност почетног ударца.

"Сервис није функционисао као у претходном мечу и наредних дана ћу очигледно морати на томе да радим, како би до Мелбурна све било у реду. Винчијева је у прва два сета играла одлично и морала сам одиграм најбоље што у овом тренутку могу да бих је победила", рекла је Ивановићева, која ће сутра у четвртиналу играти против Францускиње Амели Морезмо.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи