Ђоковић: Искористио сам његову нервозу и моје искуство

Новак Ђоковић је надиграо Италијана Матеа Беретинија са 6:2, 6:1 на старту финалног АТП турнира у Лондону. После меча био је видно задовољан начином на који је дошао до убедљиве победе.

Ђоковић је после убедљиве победе рекао да му прија подлога у Лондону, која је изузетно брза. Лако је сломио отпор дебитанта на овом турниру - Беретинија и додао да је очигледно да му одговара овај турнир. 

"Лепо је вратити се овде. Сјајно сам играо у западном Лондону, играо одлично на Вимблдону током лета. Ево и сада на завршном турниру, који се већ десет година одржава у Лондону, сасвим заслужено. Један од мојих најуспешнијих турнира и на њему увек уживам."

"Није њему било лако да игра први пут на завршном турниру. Његов дебитантски меч. Претпостављао сам да ће бити мало нервознији због тога. Искористио сам своје искуство и праву тактику, да пружим одличну игру. Био сам срећан што сам у правом тренутку направио брејк средином првог сета и онда сам почео боље да читам његове сервисе. Они су му јако оружје као и форхенди, али заиста сам до краја играо врло солидно и чврсто."

"Пријају ми услови на овом терену већ годинама уназад. Благословен сам што могу да учествујем. Освојио сам га више пута. Очигледно да одговара мојој игри. Међутим, против сервера као што су Матео или Саша Зверев, који су стварно високи и јако сервирају, треба се ослонити на ритерн, а ја сам успео", рекао је Ђоковић после меча.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво