Незгодна питања за Федерера о Ђоковићу на заједничкој конференцији

Роџер Федерер суочио се са неколико незгодних питања о Новаку Ђоковићу на заједничкој конференцији пред почетак Завршног турнира у Лондону. Ђоковић и Федерер седели су један поред другог, па је свако питање добијало на значају.

Трећи тенисер света без дилеме је омиљени лик међу навијачима, али и новинарима, који често умеју да претерају.

"Роџере, последњи пут када сте играли против Новака 80 одсто навијача је навијало за вас. Да ли очекујете исту подршку и овога пута?", било је питање за Федерера којем баш није било свеједно.

Шестоструки шампион покушао је да одговором ублажи питање, које су многе колеге оцениле непрофесионалним и претераним.

"Па, и не баш. Ценим подршку коју добијам било где да одем. Не тражим подршку. Ако се деси – сјајно, а ако не, разумем. Оно што волим код тениске публике је што је веома културна и истрајна у подршци", рекао је Роџер.

Наравно, новинаре је занимало да прокоментарише предстојећи дуел са Ђоковићем, али и историјско финале Вимблдона које је припало Новаку.

"Веома сам узбуђен што ћу играти против Новака поново овде. Срећан сам што сам у овој групи", почео је Роџер и наставио о чувеном финалу у којем је пропустио меч лопте:

"Вимблдонско финале је било епско, овде неће бити баш тако јер се игра у два добијена сета. То је био посебан меч за обојицу, можда мало више за њега, него за мене, али океј. Преболео сам то пре много времена."

Њих двојица су се шест пута састајала на Завршном турниру и наш ас води 4-2 у победама.

"Мени одговарају дворански услови, али и он игра сјајно у затвореном. Не знам да ли сам бољи у том сегменту, у ствари, нисам сигуран ни какав је његов учинак."

За крај, открио је шта толико привлачи публику у њиховим окршајима.

"Када играмо један против другог, наши стилови се лепо преклапају. Сјајно је за публику, много је атлетицизма, а имамо различит начин играња тениса. Овде је терен поприлично брз и биће интересантно. Када су дворански услови, већи је фокус на сервису, него на ономе што ради ваш противник. Биће веома занимљиво", закључио је Федерер.

Завршни турнир у Лондону почиње у недељу од 15 часова, дуелом Ђоковића и Беретинија, док се од 21.00 састају Федерер и Доминик Тим. Мечеве ћете моћи да пратите у директним преносима на програмима РТС-а.

Турнир у престоници Енглеске игра се за наградни фонд од 9.000.000 долара, а титулу брани Александар Зверев.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи