Ђоковић: Рафа је тренутно у предности, али нећемо увек бити у врху

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић говорио је пред почетак Завршног турнира у Лондону о шансама да годину заврши на првом месту. Ђоковић има прилику да претекне Рафаела Надала, уколико дође до финала, а то Шпанац не учини.

Рафа је претходног понедељка преузео "број 1" од Србина, без обзира што је Новак тријумфовао на мастерсу у Паризу.

"Прво место на листи је надохват руке како Рафи тако и мени. Овај турнир ће одлучити ко ће бити број један на крају ове сезоне. Свакако да је Рафа у бољој позицији, али после тријумфа на мастерсу у Паризу дао сам себи велику шансу. У доброј сам позицији", сматра Ђоковић.

Турнир почиње против Матеа Беретинија у недељу, који је само један од плејаде младих играча који су експлодирали ове сезоне.

"То је сјајна порука за наш спорт. Неизбежно је да ће се смена догодити пре или касније и да ћемо имати успешну младу генерацију. Роџер, Рафа и ја смо срећни што смо и даље у тој групи на врху, али колико ће то трајати? Неће увек бити тако", поручио је Ђоковић.

Ђоковић и Беретини отварају турнир у недељу од 15 часова, уз директан пренос на РТС-у.

Турнир у престоници Енглеске игра се за наградни фонд од 9.000.000 долара, док титулу брани Александер Зверев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво