Новак Ђоковић, како до повратка на прво место у Лондону?

Новак Ђоковић ће на завршном турниру у Лондону, који ће бити одржан од 10. до 17. новембра у О2 арени, покушати да надокнади 640 бодова заостатка за Рафаелом Надалом и на тај начин годину заврши као светски број један.

Много тога ће зависити и од жреба за завршни турнир. Међутим, све победе у Лондону Новаку не гарантују повратак на прво место. Наиме, уколико Надал стигне до финала без пораза, он ће остати на првом месту.

Нешто је другачији систем такмичења и бодовања на завршном турниру. Осам играча дели се у две групе. По два првопласирана иду у полуфинале. Свака победа у групи доноси 200 бодова, победа у полуфиналу носи 400 бодова. Освајач турнира добија додатних 500 бодова.

Неколико је начина да се наш тенисер успе да се врати на прво место. Потребно је да Надал не стигне до финала, а Новак освоји турнир.

Пораз Надала у групи, и његов пораз од Ђоковића у финалу турнира, значио би да се наш ас враћа на прво место.

Наравно, постоји још неколико тактичких решења, али мало је вероватно да ће наш тенисер додатно тактизирати и покушати да на тај начин стигне до првог места. Наиме, Новак може, намерним, поразом у групи да се сретне са Надалом у полуфиналу и тада, уколико га савлада лакше дође до врха.

Међутим, на оваквим турнирима такво тактизирање може да доведе до тога да се деси и неки ненадани пораз, или губитак сета, па да играч не стигне до полуфинала. Такође, нису само њих двојица на турниру, иако привлаче највећу пажњу, свих осам играча желе победе и трон.

Додатна непознаница је стање повреде Рафаела Надала због које је предао полуфинални меч на Мастерсу у Паризу. Шпанац има недељу дана да се опорави и уђе у борбу са нашим асом.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво