Ђоковић убедљиво до трона на Мастерсу у Паризу

Новак Ђоковић је савладао Канађанина Дениса Шаповалова са 2:0, по сетовима 6:3, 6:4, у финалу Мастерса у Паризу. Новак је тако стигао до 34. титуле на турнирима Мастерс серије. Ово је његов пети трофеј у Паризу. Меч је трајао 68 минута.

Новак је стигао до нове титуле у Граду светлости, убедљиво без већих проблема сломио је отпор Канађанина. Шаповалов је покушао да се супротстави, пружио је снажан отпор, ипак недовољно да озбиљније запрети. Новак је, наизглед, са пола снаге стигао до циља.

Ђоковићу је фантастично функционисао први сервис, што му је улило додатно самопоуздање, а добром кретњом је успевао да дође до лакших позиција за ударац. Иако ће од понедељка бити други на АТП листи, Надал преузима трон, наш ас ће имати прилику да се после завршног турнира врати на прво место.

После гема освојеног без изгубљеног поена, Новак је напао Шаповалова у његовом сервис-гему, освојио две везане брејк прилике, искористио је другу и одузео сервис противнику. Потом се наш тенисер концентрисао на свој сервис. Рутински је одржавао стечену предност и привео сет крају – 6:3. Више није било брејк прилика у том сету.

Поново је Новак покушао да на старту сета одузме сервис противнику, међутим, једину брејк лопту у првом гему није успео да искористи. Потом је сет ушао у миран период у коме су оба тенисера била сигурна у својим сервис-гемовима. Одлучујући је, испоставило се, био седми гем, у коме је наш тенисер успео да искористи своју шансу и стигне до брејка предности. Потом је Ђоковић рутински привео сет и меч крају – 6:4 у другом сету.

Пред Новаком је недељу дана одмора, а онда следе борбе на завршном турниру у Лондону, на коме ће Ђоковић покушати да надокнади 640 бодова заостатка за Надалом.

Ток меча:

16.17 – Крај меча. Новак рутински приводи сет и меч крају за 6:4 у другом сету.  

16.10 – Сада Шаповалов прети - 30:40. Наш тенисер успева да се извуче, изједначење. Потом Новак везује још два поена, 5:3. 

16.05 – Ђоковић поново прети, има две шансе да одузме сервис противнику, користи прву и стиже до предности од 4:3.

16.01 – Оба тенисера освајају своје сервисе, 3:3.

15.44 – На старту другог сета, наш тенисер има шансу за брејк. Шаповалов успева да се одбрани и освоји гем, 0:1.

15.39 – Крај првог сета. Новак на исти начин као што је почео и завршава први сет, гемом без изгубљеног поена – 6:3.

15.38 – Поново су тенисери били сигурни на свој сервис, 5:3. Следи сервис нашег тенисера за освајање првог сета.

15.32 – Оба тенисера освајају своје сервисе, 4:2.

15.25 – Новак је поново напао сервис противника, успео је да дође до два изједначења, али је противник успео да освоји свој сервис, 3:1.

15.20 – Наш тенисер наставља са одличним сервисима. Лако осваја и овај сервис-гем, 3:0.

15.17 – Ђоковић притиска сервис противника и осваја две везане брејк прилике. Користи другу и води са 2:0.

15.13 – Новак осваја уводни гем без изгубљеног поена, 1:0.

15.12 – Почео је меч...

15.05 – Тенисери су на терену, након загревања очекујемо почетак финала. Меч ће сервисом отворити наш тенисер.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво