Ђоковић против Шаповалова за нову титулу у Паризу

Најбољи српски тенисер и још данас први играч на АТП листи Новак Ђоковић игра од 15 часова финале Мастерса у Паризу против Канађанина Дениса Шаповалова. Пренос је на Првом програму РТС-а.

Новак ће сутра предати врх АТП листе Рафаелу Надалу, који је јуче због повреде трбушних мишића предао меч Шаповалову.

Управо ће Шаповалов бити противник Новаку у финалу, у којем ће се српски ас осим за трофеј играти и за шансу да се до краја сезоне ипак врати на чело и годину заврши као најбољи на свету.

"Мотивисан сам да освојим пету титулу у Паризу. Осећам се добро овде, имате тениску културу, подршка публике у Берсију је сјајна. Мотивисан сам пред финале. Надам се да ћу у последњем овогодишњем мечу овде играти свој најбољи тенис", поручио је Новак. 

У сва три досадашња дуела на туру између два играча славио је Ђоковић, и то сва три ове године.

Новак је прво добио меч шеснеастине финала на Аустралијен опену са 3:1, онда у Риму у истој фази са 2:0, као и на Мастерсу у Шангају такође са 2:0.

Истина, Шаповалов је једном успео да надмаши Новака, али на егзибиционом мечу у Енглеској на трави, када је меч решио у своју корист у два сета.

"Научио сам много из претходних окршаја у вези са тиме шта воли да ради и како игра. Нисам имао успеха, али биће финале и мало другачији меч. Он је број један с разлогом, а ја не осећам притисак. Најкомплетнији је играч на свету, све ради заиста добро и нема слабости, настојаћу да му одузмем време и да покушам да учиним да осети притисак", рекао је Шаповалов. 

Први окршај у финалу ова два тенисера играју од 15 часова, уз пренос на РТС 1.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи