Новак после доста муке у трећем колу Париза

Први рекет света победом је започео поход на титулу у Паризу. Новак Ђоковић је на старту турнира после велике борбе савладао домаћег тенисера Корентина Мутеа са 7:6 (7:2), 6:4. Наредни ривал нашег тенисера биће Британац Кајл Едмунд.

У првом сету Новак је имао много проблема против 97. играча света, који није прошао квалификације, али је у главни жреб ушао као "срећни губитник" након отказа више тенисера.

Ђоковић је правио много грешака, а доста се мучио и са сервисима противника, који су далеко од врхунских. Муте је мао велику шансу да добије тај део игре, али је у десетом гему пропустио да реализује две сет лопте.

У тај брејку српски тенисер је коначно појачао темпо и без већих проблема га је убедљиво добио изгубивши само два поена.

Други сет Ђоковић је почео како се очекивало да ће играти од почетка. Два пута је одузео противнику сервис и повео је са 4:1, али се онда поново опустио и Муте је вратио један брејк.

За више од тога Француз, ипак, није имао снаге, па је тако Новак уз доста проблема оправдао улогу великог фаворита и прошао је међу 16 најбољих.

За пролазак у четвртфинале Ђоковић ће играти против Кајла Едмунда, који је надиграо Аргентинца Дијега Шварцмана са 7:5, 6:3.

Мастерс у Паризу игра се за укупни наградни фонд од 5, 2 милиона евра.

Остале резултате другог кола Мастерса у Паризу можете погледати овде.

Ток меча:

19.19 - Крај меча. Новак Ђоковић је после велике борбе успео да сломи отпор домаћег играча и пласира се у треће коло турнира у Паризу.

19.07 - Наставља се велика борба у Берсију. Француз не посустаје, својим првим брејком у друом сету смањује на 4:2.

19.01 - Под Ђоковићевим притиском слама се игра Француза. Нови брејк за нашег тенисера који води са 4:1.

18.59 - Потврђен брејк, Новак води са 3:1 у другом сету.

18.53- Брејк за Ђоковића! На другом сервис гему противника Ђоковић осваја две брејк шансе и већ прву претвара у брејк и вођство од 2:1 у другом сету. Сервира да потврди предност.

18.49 - Други сет почео је сигурним гемовима на сервис оба тенисера - 1:1.

18.41 - После великих проблема због одличне игре младог супарника који је изненадио нашег тенисера, и први стигао до брејка, Ђоковић је успео да преокрене и уведе меч у тај-брејк у ком је убедљиво славио са 7:2. Први сет трајао је један час и девет минута.

18.35 - Тенисери сигурни на свој сервис, играће се тај-брејк.

18.26 - Коначно Новак одузима сервис ривалу за изједначење 5:5.

18.21 - Наш тенисер уз доста муке и проблема једва успева да избори гем на свој сервис - 5:4.

18.12 - Ђоковић после маратонског гема, који је трајао скоро 11 минута, не успева да сломи велики отпор ривала и узврати брејком. Имао је наш ас предност од 0:40 али је Муте успео да се извуче из по њега неугодне сиутуације. Уследила је велика борба на предност у гему из које је Француз изашао као победник - 5:3.

18.00 - Муте прави први брејк на мечу за вођство од 4:3. Француз користи сваку грешку нашег тенисера.

17.56 - Без брејка и у наредна два гема. Одлична игра младог Мутеа који игра без пуно респекта према нашем тенисеру - 3:3.

17.47 - У наредна два гема тенисери сугурни на свој сервис - 2:2.

17.39 - Француз, уз доста муке, ипак осваја гем на свој сервис. Агресивном игром од старта Новак је близу близу брејка.

17.35 - Рутински наш тенисер отвара меч и лагано осваја уводни гем на старту меча у Паризу.

17.31 - Почео је меч, Ђоковић први на сервису.

17.25 - Тенисери су изашли на терен хале "Берси", следи загревање а ускоро и почетак меча.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво