Новак предводи Србију у походу на нову "салатару"

Тениска репрезентација Србије учествоваће на Дејвис купу у Мадриду у најјачем саставу. Селектор Зимоњић имаће на располагању Новака Ђоковића, Душана Лајовића, Филипа Крајиновића, Виктора Троицког и Јанка Типсаревића. Србија ће се такмичити у Групи А, са селекцијама Француске и Јапана.

Финални турнир Светске групе Дејвис купа играће се од 18. до 24. новембра у мадридској "Каха махики", а репрезентација Србије важи за једног од фаворита за освајање такмичења.

На списку селектора Ненада Зимоњића налазе се Новак Ђоковић (1. на АТП листи), Душан Лајовић (33), Филип Крајиновић (46), Виктор Троицки (159) и Јанко Типсаревић (219).

"Лепо је што ћемо се окупити у овом саставу, ја као селектор у овој улози, а оно што је загарантовано као и увек до сада су сјајна атмосфера и велико другарство међу свим играчима. Најважније је да се подигне форма што је могуће више до почетка такмичења, да играчи остану здрави, а не сумњам да имамо квалитет да изненадимо сваку репрезентацију", рекао је Зимоњић.

Србија такмичење почиње у Групи А, а противници ће бити селекције Јапана и Француске.

"Имаћемо сигурно изузетно тешку групу, противници Јапан и Француска. Са Јапаном смо благи фаворити, а са Французима је потпуно отворен меч зато што су они у дублу квалитетнији. Дејвис куп је непредвидив, поготово овај нови формат такмичења где се играју два сингла и дубл, сваки меч је подједнако важан, игра се у два добијена сета и свако сваког може да изненади. Тешко је прогнозирати било шта, на нама је само да се припремимо што је могуће боље, зато ћемо ићи 4-5 дана раније тамо како би се адаптирали на услове у Мадриду где је и надморска висина око 500-600 метара. Урадићемо све да будемо што спремнији", каже селектор.

"Орлове" ће предводити најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који је био и у екипи која је 2010. освојила трофеј у Дејвис купу.

"Новак ће нам се придружити кад се заврши Мастерс у Лондону. Драго ми је да смо у овом саставу, жао ми је што је дошло до повреда неких од наших играча и касније здравствених проблема, здравље је најважније. Дејвис куп тим Србије има неоспоран квалитет, поред ових играча који ће бити у Мадриду ту су Ђере, Кецмановић, Милојевић, Петровић, Крстин, имамо доста играча који ће моћи да помогну својим присуством и играњем у репрезентацији", рекао је Зимоњић.

Јанку Типсаревићу то ће бити последње такмичење у каијери, а недавно је на турниру у Стокхолму стигао до полуфинала.

"Ово ће бити лепа успомена и опроштај на ту златну генерацију с обзиром на то да Јанко више неће играти. Последњи турнир Типсаревићу ће бити у Мадриду, тако да у том саставу никада више, у теорији, нећемо моћи да будемо. Ипак, увек смо ми заједно и подржавамо једни друге, верујем да без обзира како ко буде напуштао репрезентацију и прекидао са каријером, да ће остати то другарство и максимална подршка свих", сматра селектор српских тенисера. Свих 18 селекција на турниру подељене су у шест група по три екипе.

Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу.

Састави група:

Група А (Француска, Србија, Јапан)

Група Б (Хрватска, Шпанија, Русија)

Група Ц (Аргентина, Немачка, Чиле)

Група Д (Белгија, Аустралија, Колумбија)

Група Е (Велика Британија, Казахстан, Холандија)

Група Ф (САД, Италија, Канада)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво