Шаповалов бољи од Крајиновића у финалу Стокхолма

Српски тенисер Филип Крајиновић није успео да дође до прве титуле у каријери, пошто је у финалу турнира у Стокхолму бољи од њега био Канађанин Денис Шаповалов – 2:0 (6:4 и 6:4).

Меч је трајао 85 минута а кључну предност Шаповалов је правио сервисом - 16 ас удараца и чак 93% добијених поена после првог сервиса.

Канадски тенисер је први сет одиграо готово без грешке. Одлично је ушао у меч, сервис га је феноменално служио, а брејк у трећем гему и укупно 11 асова били су довољни за вођство од 1:0.

Крајиновић у том делу заправо није играо уопште слабео али је са друге стране имао готово непогрешивог ривала.

У други сет, Филип улази са знатно бољом енергијом и већом дозом агресије, што је резултитало да парира и повремено прети брејк-лоптама.

Ипак, двадестогодишњи Шаповалов је одржао концентрацију на потребном нивоу и деветом гему поново одзеи сервис Филипу, а потом са места где се данас осећао најбоље, са сервис линије прелеомио други сет, а самим тим и меч у своју корист.

Филип ће утеха бити 150 освојених поена у шведској престоници, који ће му значити пред сам финиш сезоне.

Наградни фонд турнира био је 635.750 евра. 

Ток меча: 

16.35 - КРАЈ, победа Шаповалова од 2:0! 

16.33 - Велика борба у деветом гему, која на крају припрада Шаповалову након брејка, за предност од 5:4 и сервис гем за титулу... 

16.13 - Велика борба у другом сету. два гема у којима су оба играча претила, погађала тешке ударце, имала али и пропуштала брејк шансе, те је резултат тренутно 3:2 за српског играча. 

15.56 - Крајиновић агресивно започиње други сет, диктирао је игру у првом гему и освојио га је на свој сервис. Ипак са још три аса у наредном гему, Канађанин брзо долази до 1:1.

15.48 - Са сjајним сервисима Шаповалов је наставио до краја сета, који након 37 минута игре добија резултатом 6:4. Филипу ће бити неопходан нови преокрет, али и боља игра и више ритма... 

15.39 - Крајиновић чува свој сервис, али Шаповалов и даље невероватан са сервис линије, ређа ас ударце и долази на 5:3. 

15.26 - Канађанин потврђује предност а потом осваја нову брејк шансу на Крајиновићевом трећем сервис гему, али српски тенисер некако успева да сачува свој сервис за 2:3.

15.18 - Брејк за Шаповалова. Канађанин успева да освоји чак две брејк шансе на другом сервис гему Крајиновића који у најгорем тренутку чини дуплу сервис грешку и препушта вођство супарнику са 2:1 у првом сету. Шаповалоб сервира да потврди предност.

15.15 - И Шаповалов узвраћа, али мање успешно јер осваја свој гем са два изгубљена поена и највише захваљујући одличном првом сервису, јер је направио чак три аса на самом старту меча.

15.12 - Српски тенисер убедљиво осваја свој први сервис гем без изгубљеног поена за 1:0 у првом сету.

15.05 - Крајиновић и Шаповалов су изашли на загревање и ускоро се очекује почетак меча. Први на сервису је Крајиновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи