Ђоковић и Надал разбеснели директора турнира у Бечу

Новак Ђоковић и Рафаел Надал, двојица најбољих тенисера света, нашли су се на удару критика због играња егзибиционог меча у току сезоне. Ђоковић и Надал требало би да одиграју егзибицију 24. октобра у Казахстану, како би сакупили новац у хуманитарне сврхе.

Србин и Шпанац због тога неће моћи да учествују на АТП турнирима те седмице, у питању су такмичења у Базелу и Бечу (оба из серије 500), што је засметало и челницима.

Директор турнира у Бечу Едвин Вејндорфер критиковао их је због лошег распореда.

"Не мислим да је добро што се егзибиција игра током АТП турнира. Играчи су чланови Асоцијације тениских професионалаца. Постоји период између сезоне, после Завршног турнира у Лонону и тада свако може да игра", рекао је Вејндорфер.

Међутим, Новак и Рафа су добили дозволу председника АТП-а Криса Кермода и неће бити кажњени.

"Постоји дозвола директора АТП-а Криса Кермода јер, према правилима, током АТП сезоне не смеју да се играју егзибиције. Морамо то поштовати", додао је директор турнира у Бечу.

Конкретно, правило гласи да играч не сме да игра егзибициони дуел током било које недеље у којој се организују мастерс 1.000 турнири, турнири из серије 500 и Завршни турнир у Лондону.

Да нису добили дозволу Кермода, били би санкционисани јер би направили "крупан прекршај који штети интегритету тениса".

Догађај у Казахстану на којем ће учествовати додатно је интересантна јер, неучествовањем на неком турниру ниже категорије, дефинитивно губи прво место на АТП листи. Њега ће 4. новембра сменити управо Надал.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво