Медведев у шестом узастопном финалу, Новаков и Роџеров рекорд далеко

Данил Медведев пласирао се у финале Мастерса у Шангају, што је његов шести узастопни пласман у борбу за финале на АТП турнирима. Рекорд држе Новак Ђоковић и Роџер Федерер, који су чак 17 пута узастопно играли финале на туру.

Победом над Стефаносом Циципасом, Данил Медведев постао је тек пети активни играч који је успео да се пласира у шест узастопних АТП финала.

Ипак, рекорд који заједничким снагама држе Новак Ђоковић и Роџер Федерер је још далеко – Рус би морао у 11 наредних турнира да се докопа борбе за трофеј како би с придружио легендама белог порта.

"Оми имају 17 узастопних? Вау, то је баш далеко. Стварно мислим да је то немогуће, али то су два момка успела да ураде. Немам речи да то опишем", рекао је Медведев за сајт АТП-а.

Осим титула у Синсинатију и Санкт Петербургу, Медведев је играо финала у Вашингтону, Монтреалу и Ју-Ес опену, док ће се у недељу борити за трофеј у Шангају против Зверева.

"Чињеница да сам везао шест финала, укључујући и једно на гренд слему, је нешто о чему никада нисам сањао, да будем искрен. Али, желим да наставим моментум и да направим седам или осам. О 17 ћу размишљати касније", рекао је млади Рус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи