Циципас зауставио Новака

Грчки тенисер Стефанос Циципас приредио је изненађење и савладао најбољег тенисера Новака Ђоковића са 2:1 по сетовима 3:6, 7:5, 6:3 у четвртфиналу турнира у Шангају.У борби за финале Циципас ће се срести са првим полуфиналистом Данилом Медведевим који је елиминисао Фабија Фоњинија.

Већ на почетку меча Новак Ђоковић је одузео први сервис гем Циципасу и стекао предност коју је потом без већих проблема одржао до краја за 6:3 и вођство од 1:0 после првог сета.

У наставку супарници одржавају равноправану игру у жестокој борби, а у првом делу другог сета Циципас осваја чак три брејк шансе које не успева да реализује у предност. У финишу сета на 6:5 за Циципаса на сервис Ђоковића, Грк осваја нову брејк шансу коју реализује за освајање сета са 5:7 и изједначење од 1:1 у сетовима. 

У одлучујућем сету Циципас успева да начини брејк на другом сервис гему Ђоковића и обезбеђује предност коју претвара у освајање одлучујућег гема са 6:3 и освајање пласмана у полуфинале.

У полуфиналу Стефанос Циципас ће се срести са Данилом Медведевим који је за пласман у финале надиграо Фабија Фоњинија са 2:0 (6:3,7:6/7:4) у првом полуфиналном мечу.  

 

Ток меча:

10.37 - Циципас је у полуфиналу! Грк одржава вођство и осваја свој сервис гем за 6:3 у одлучујућем сету.

10.31 - На 5:2 за Циципаса Ђоковић сетвира за останак у мечу.

10.23 - Брејк за Циципаса! Грк на сервис Новака успева да освоји шак три брејк лопте од којих трећу претвара у предност од 3:1 у одлучујућем трећем сету.

10.10 - Почео је трећи одлучујући сет. Први на сервису Циципас који осваја свој гем без већих проблема. 

10.04 - Брејк и сет за Циципаса! На 6:5 за Циципаса Ђоковић је сервирао за увођење другог сета у тај брејк, али Циципас осваја брејк шансу коју користи за освајање сета са 7:5 и изједначење од 1:1 у сетовима. 

09.51 - Жестока равноправна борба Циципаса и Ђоковића којом улазе у финиш другог сета. На 5:5 сервира Циципас.

09.21 - Равноправна изга супарника на почетку другог сета. И Циципас и Ђоковић реализују своје сервис гемове и тренутно је 2:2 у другом сету.

09.10 - Циципас сервита први у другом сету и овог пута успева да освоји свој гем без изгубљеног поена.

09.06 - Први сет за Ђоковића. На 5:3 Новак сервира за освајање првог сета и без већих проблема осваја предност од 1:0 у сетовима.

08.58 - Циципас осваја прву брејк шансу у мечу, али не успева да је реализује јер Новак изједначује, а потом осваја свој сервис гем за 5:2 у првом сету.

08.42 - Уз три аса и један винер Новак без изгубљеног поена потврђује предност на 3:0.

08.40 - Брејк за Новака! Већ на првом сервис гему Циципаса наш тенисер осваја прву брејк шансу и успева да је реализује за предност од 2:0 у првом сету. Ђоковић сервира да потврди предност.

08.36 - Новак Ђоковић врло самоуверено осваја свој први сервис гем без изгубљеног поена за 1:0.

08.29 - играчи су изашли на загревање и ускоро се очекује почетак меча. Први на сервису је Новак Ђоковић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво