Ђоковић надиграо Изнера за четвртфинале

Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић надиграо је американца Џoна Изнера са 2:0 (7:5,6:3) у осмини финала на турниру Мастерс серије у Шангају. У четвртфиналу Новак Ђоковић ће снаге одмерити са Грком Стефаносом Циципасом.

Равноправан дуел супарника је трајао само током првог дела меча којико је Изнер успео да пружи адекватан отпор за игру расположеном Новаку Ђоковићу. 

Новак је од почетка меча врло ефикасно освајао своје сервис гемове готово без изгубљеног поена, а Изнез је знатно теже успевао да одржи равноправну игру на својим сервис гемовима све до самог финиша првог сета. 

При резултату 6:5 за нашег тенисер Изнер је посустао, а Новак осваја чак три брејк шансе од којих већ прву реализује за освајање првог сета са 7:5.

У наставки меча Ђоковић већ на првом сервис гему противника осваја прву брејк шансу коју успева да претвори у предност од 2:0. Потом више није било неизвесности до краја меча који Ђоковић добија са 2:0, по сетовима 7:5, 6:3.

У четвртфиналу Новак Ђоковић ће против Грка Стефаноса Циципаса.

Тик меча: 

19.27 - Новак Ђоковић добија други сет и меч за пласнам у четвртфинале! Најбољи тенисер света после сат и 16 минута игре готово рутински осваја три шамсе за добијање меча и већ прву претвара у победу која га води у четвртфинале турнира у Шангају.

10.25 - Изнер успева да сачува свој сервис гем за 5:3. Новак сервира за освајање другог сета и победу у мечу која га води у четвртфинале.

10.20 - Изнер сервиза за останак у мечу при вођству Ђоковића од 5:2.

10.18 - У наставку супарници успевају да сачувају своје сервис гемове, а Ђоковић сервира при вођству од 4:2.  

10.15 - Ђоковић сервира и потврђује предност на 3:0 освојивши чак пет гемова у низу.

10.03 - Брејк за Новака и на старту другог сета! Већ на старту другог сета Ђоковић на првом сервис гему противника осваја прву брејк шансу коју успева да претвори у предност од 2:0.

09.53 - Брејк и сет за Ђоковића! У самом финишу сета Изнер сервира на 6:5 за Ђоковића који успева да освоји чак три брејк шансе од којих већ прву реализује у освајање гема а тиме и првог сета у мечу.

09.49 - Новак осваја свој шести сервис гем за 6:5, а Изнер сервира за останак у првом сету и тај брејк.

09.39 - Најдужи гем од почетка меча. После серије изједначења и Изнерових предности које је Ђоковић успевао да анулира, Американац успева да сачува сервис гем за 4:4 у првом сету.

09.16 - И Изнер потврђује свој сервис, али не тако убедљиво као Новак.

09.12 - Почео је меч. Новак без већих напора осваја четири поена и без изгубљеног поена осваја свој сервис гем за 1:0 у певом сету.

09.05 - Најбољи тенисер света и Џон Изнер су изашли на загревање и ускоро се очекује почетак меча. Први на сервису биће Новак Ђоковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво