Федерер открио због чега се диви Новаку Ђоковићу

Роџер Федерер причао је о томе како је било играти раме уз раме са Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом.

Федерер је током Лејвер купа 2017. био члан Тима Европе са Надалом, док је годину дана касније наступао уз Ђоковића.

Он је време проведено у истом тиму са два највећа ривала описао као "емотивно".

"Биле су то емотивне седнице проведене поред Надала и Ђоковића. Када проведете недељу поред Рафе, гледате његов интензитет и питате се како проналази баланс. Да то не ради било би сулудо. Када заврши тренинг он је опуштен, а изненадило ме је то како улази у прилике", казао је Федерер.

Ове године неће моћи да буде саиграч Ђоковића, са којим је играо у дублу 2018.

"Ђоковић је опуштен, по томе смо слични. Да бисте били успешни морате да будете опуштени. Ми играмо много мечева, од 50 до 100. Није то као бокс када имате до два меча годишње. Ми морамо да се опустимо пет минута пре меча."

Швајцарац је открио шта га је изненадило код српског тенисера.

"Оно што ме је изненадило код Ђоковића је та нека јасноћа коју има када жели да победи меч. Он као да размишља: 'Играћу овако и зато ћу бити успешан'. Свиђа ми се и његов процес и како бира шта и када ће јести. Све мора да буде по плану. То невероватно поштујем."

Федерер и Надал су велики ривали већ 14 година.

"На друштвеним мрежама видим да се навијачи Федерера и Надала такмиче. Ако један изгуби, други су срећни. Морате да уживате у обојици. Морате да будете навијачи и Федерера и Надала, иако једног волите нешто више од другог", закључио је Федерер.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво