Може ли Ђоковић да сачува прво место?

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у понедељак је започео 269. недељу на првом месту АТП листе, али би ту позицију могао да изгуби у наредном периоду. Ђоковић предводи мушки тенис са 9.865 бодова и има само 640 више од другопласираног Рафаела Надала (9.225).

Разлог великог губитка бодова наравно је одустајање у четвртом колу Ју-Ес опена, последњег гренд слема на којем је бранио титулу, што је Шпанац искористио и новим трофејом "истопио" разлику.

"Нажалост, повреда је била озбиљније природе, онемогућила ме је да наставим турнир у Њујорку. Веома ми је жао, то је један од четири највећа турнира, посебно је важан у другом делу сезоне", рекао је Ђоковић за РТС и открио да очекује да се за недељу-две нађе поново на терену.

Тиме је отклонио недоумице о новој операцији, али ће имати паклено тежак задатак да сачува "број 1" до краја године.

Новак у финишу сезоне брани укупно 2.600 бодова (титулу на турниру серије 1.000 у Шангају, односно финала мастерса у Паризу и Завршног турнира у Лондону), док његов главни пратилац има чист пут до првог места.

Надал је прошлу сезону завршио после предаје у полуфиналу Ју-Ес опена и због повреде није наступао до јануара.

Очекује се да Шпанац, после ревијалног Лејвер купа, игра у Пекингу (турнир серије 500), као и на споменутим мастерсима у Шангају и Паризу, пре покушаја да се домогне прве титуле у Лондону. Пред собом има максималних 4.000 бодова, због чега ће много важан бити и Ђоковићев наступ у Токију.

Ту би титулом могао да заради додатних 500 бодова и, ако буде потребе, почне да размишља о убацивању још неког мањег турнира у календар.

У случају да се српски играч не опорави до краја године, јасно је да не постоји шанса да и 2019. заврши на првој позицији АТП листе.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво