Ким Клајстерс се враћа тенису после седам година

Ким Клајстерс ће се следеће године вратити на терен. Ким ће тада напунити 36 година.

Некадашња прва играчица света се иницијално повукла 2007. године како би засновала породицу, две године након што је освојила први гренд слем у Њујорку.

Вратила се 2009. године и освојила је још две Ју-Ес опен титуле, а била је најбоља и на Аустралијен Опену. Ово се све дешавало пре него што се поново повукла 2012. године.

„Не осећам да било шта доказујем. Верујем да је ово изазов за мене", рекла је Клајтерс.

„Љубав према спорту је и даље ту. Али питање јесте да ли сам и даље способна да играм на нивоу на коме бих желела да будем. Ово је мој маратон. Желим поново да будем снажна", казала је она, додавши да жели да заигра у јануару, али да то није децидирано одлучила.

Као некадашња прва играчица света Клајстерс има право на неограничен број вајлд кардова на ВТА турнирима. Мораће да одиграо три турнира или да освоји десет поена како би се поново нашла на ранг-листи.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво