После велике драме, нова титула Надала

Шпански тенисер Рафаел Надал савладао је Данила Медеведева са 3:2 у сетовима у финалу Ју Ес Опена и дошао до четврте титуле на овом турниру и 19. на Грен Слем турнирима. Резултат по сетовима је био 5:7, 3:6, 7:5, 6:4, 4:6, а меч је трајао 4 сата и 49 минута.

На самом почетку меча Надал је дошао до убедљиве предности од чак два сета, али када се учинило да ће без проблема добити меч, Данил Медеведев успева да се врати у меч, дође до изједначења и дуел уведе у драматичну завршницу.

Ипак у петом, одлучујућем сету, пресудило је искуство Надала у односу на младог Руса који је играо прво Грен слем финале.

Шпанац је тако дошао до своје 19. титуле на Грен Слем турнирима. Недостаје му још само један трофеј како би стигао Роџера Федерера, а тренутно има три више од Новака Ђоковића.

По завршетку меча Рафаел Надал није штедео похвале за супарника који је практично демонстрирао да је у врху најбољих тенисера света.

"Прво што ћу рећи је нешто о Данилу. Његове игре током лета су нешто најбоље што сам имао прилике да видим откако играм тенис.

Сви су вечерас видели да је он четврти играч света са своје 23 године. Честитке на свему. Невероватно је како се борио, како је променио ритам меча.

Сигуран сам да ће у будућности имати много прилика да овде освоји титулу. Ово је била једна од најемотивнијих ноћи у мојој каријери.

Хвала свима који су били на стадиону. Невероватна енергија током ове две недеље. Мислим да ниједан други стадион на свету није енергичан као овај овде", рекао је Надал. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво