Бјанка Андреску срушила Серену Вилијемс и освојила Ју-Ес Опен

Бјанка Андреску направила је подвиг и освојила је Ју-Ес Опен, након што је у финалу била боља од Серене Вилијамс резултатом 6:3, 7:5.

Млада Канађанка, рођена 2000. године, након што је Серена Вилијамс освојила свој први Ју-Ес Опен, тако је крунисала магичне две недеље.

Андреску је после тријумфа над Белиндом Бенчић у полуфиналу, у којем је углавном била у подређеној позицији, рекла да „свој најбољи тенис играм када сам у лошој ситуацији". То је потврдила и у овом мечу. 

У другом сету, при резултату 5:1, Андреску је сервирала за титулу. Међутим, Серена Вилијамс је успела да дође до брејка, а одмах затим и да га осигура у наредном гему. На то је везала још два гема и стигла је до 5:5. Али баш тада је тинејџерка из Онтарија успела да изнова подигне ниво своје игре и да са два узастопна гема стигне до тријумфа.

Ово је, наравно, највећи успех тенисерке која је у Њујорк дошла као 15. носилац. Она је прва тенисерка рођена 2000. године која је освојила гренд слем, а притом је и прва Канађанка (или Канађанин) која је у томе успела.

Нестварно делује, али Андреску није изгубила меч од марта, а против тенисерки из топ 10 сада има скор 8:0. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво