Медведев први полуфиналиста Ју-Ес опена

Руски тенисер Данил Медведев савладао је Швајцарца Стена Вавринку са 3:1 по сетовима 7:6, 6:3, 3:6, 6:1 и пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Америке. Противник у борби за финале биће му бољи из дуела у коме се састају Швајцарац Роџер Федерер и Бугарин Григор Димитров.

Данил Медведев је успео да савлада Швајцарца. Вавринка није одиграо још један одличан меч, како би се после дужег времена пласирао у полуфинале једног грен слема. После велике борбе Медведев је био бољи и стигао до завршнице турнира.

Медведев је одлично почео меч на самом старту је одузео сервис противнику. Стечену предност је чувао до десетог гема. У тренутку када је сервирао за сет, Вавринка успева да врати брејк и продужи сет, који је решен у тај-брејку.

Велика борба и у овом периоду. Поново је Медведев први стигао до предности, на самом почетку је направио мини-брејк. Вавринка се враћа и са два везана мини-брејка долази до сет лопте. Међутим, пропушта је на свој сервис. Потом Рус везује још два поена и добија први сет - 8:6 у тај-брејку.

У другом сету Медведеву је био довољан један брејк да реши сет у своју корист. Испоставило се, кључан је био четврти гем у коме је Рус одузео сервис противнику, а потом рутински привео сет крају - 6:3.

Слична слика и у трећем сету. Овог пута је Вавринка био тај који је дошао до предности у другом гему. Стечену предност успео је да сачува и добија трећи сет са 6:3.

Швајцарац као да није имао снаге за четврти сет, на терену је постојао само један играч. Медведев је дозволио Вавринки да освоји само један гем - 6:1 у четвртом сету.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво