Новак против Баене започиње одбрану титуле Ју-Ес Опена

Организатори последњег гренд слем турнира у 2019. години објавили су парове главног жреба. Бранилац титуле на Ју-Ес Опену и први овогодишњи носилац Новак Ђоковић на старту турнира играће против Шпанца Роберта Карбаљеса Баене.

Новак је троструки шампион Ју-Ес Опена, а своје 14. учешће на Отвореном првенству САД и поход на 17. гренд слем титулу, српски тенисер започиње против 76. играча света, Роберта Карбаљеса Баене (Шпанија).

Новака у другом колу очекује меч са бољим из дуела Сем Квери - Хуан Игнасио Лондер, док у трећој рунди може да се састане са неким од српских тенисера.

У делу Ђоковићевог жреба налази се Јанко Типсаревић, који ће у првом колу играти против домаћег тенисера Дениса Кудле.

У том делу "кострура" је и Душан Лајовић, који такмичење почиње дуелом против Белгијанца Стива Дарсиса.

Уколико Тиспаревић и Лајовић успешно прођу прво коло, очекује их српски дуел у другој рунди, а победник тог сусрета биће ривал Ђоковићу у трећем колу.

У Новаковом делу жреба су и Ласло Ђере и Миомир Кецмановић, који се састају на отварању Отвореног првенства САД, а најозбиљнији ривал у овом делу жреба је Швајцарац Стен Вавринка.

Ђоковић би у четвртфиналу могао да се сусретне са Русом Данилом Медведевим, док би му потенцијални ривал у полуфиналу могао да буде Швајцарац Роџер Федерер.

Наш тенисер је до сада на Ју-Ес Опену одиграо 79 мечева, од којих је 69 решио у своју корист. Шампион турнира је био 2011, 2015. и 2018. године, а пре дванаест месеци је у финалу срушио Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

Такмичења на теренима "Флешинг Медоуза" почињу у понедељак, 26. августа и трајаће до недеље, 8. септембра, када је на програму мушко финале у синглу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво