Потврђено – Ђоковић први, Лајовић 27. носилац на Ју-Ес опену

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић постављен је за првог носиоца на предстојећем Ју-Ес опену, потвђено је пошто је на званичном сајту турнира објављена листа носилаца. Србија ће имати још једног представника међу најбоља 32, док ће женски турнир предводити Наоми Осака.

Ђоковић је стигао у Њујорк где ће бранити трофеј освојен прошле године, а сада су организатори потврдили фаворите у костуру.

Новака, који је у каријери три пута подизао пехар у "великој јабуци", следе Рафаел Надал, Роџер Федерер, Доминик Тим, док је на петој позицији Данил Медведев из Русије.

Међу 32 носиоца у главном жребу је још један српски тенисер, Душан Лајовић, који је на 27. месту.

У женској конкуренцији је мало фалило да, након повреде колена у Синсинатију, Осака изгуби место прве носитељке, али то није искористила Ешли Барти.

Тако ће Јапанка, која такође брани титулу, предводити листу најозбиљнијих кандидаткиња за победу.

Иза ње је споменута Аустралијанка Ешли Барти, потом Каролина Плишкова из Чешке и Румунка Симона Халеп. Миљеница домаће публике Серена Вилијамс је осма фавориткиња на турниру.

Жреб за Отворено првенство САД биће одржан у четвртак од 18х у Њујорку, док ће такмичење почети у понедељак.

Ју-Ес опен је на програму од 26. августа до 8. септембра, а игра се за наградни фонд од 57.238.700 америчких долара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи